Menu
 

Aptauja: 82% iedzīvotāju ieskatā pēdējo mēnešu laikā ir pieaudzis negatīvo komentāru skaits digitālajā vidē

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

82% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka pēdējo mēnešu laikā ir pieaudzis negatīvo komentāru skaits digitālajā vidē, liecina mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" sociālajā kampaņā "#DariNevisNaido" veiktā aptauja.

Tostarp 70% aptaujāto norādījuši, ka digitālajā vidē cilvēki kopumā izturas neiecietīgāk, 66% - ka izturas agresīvāk pret citu cilvēku viedokli, ja tas atšķiras no personīgā. Teju puse jeb 48% aptaujāto uzskata, ka iedzīvotāji digitālajā vidē vairāk nekā klātienē nevēlas saprast citu cilvēku viedokli, bet 46% ieskatā cilvēki kopumā ir pazaudējuši cieņu vienam pret otru.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par cieņu un cilvēcīgumu pandēmijas laikā Latvijas sabiedrībā, "Tele2" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" šā gada novembrī veica aptauju, kurā piedalījās 706 respondenti.

Sociālās kampaņas "#DariNevisNaido" laikā sociālajos tīklos vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki aicinās cilvēkus divreiz padomāt pirms izteikt nievājošus un aizvainojošus komentārus par citiem un citu viedokli, ko nekad neatļautos pateikt aci pret aci. Akcijas dalībnieki aicinās cilvēkus tā vietā, lai izteiktu šādus komentārus, ziedot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas projektam "Drosmes kaste".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.