Menu
 

Asociācijā: Viesmīlības nozarē vairāk darbinieku zaudēti mainīgo ierobežojumu, ne vakcinācijas prasības dēļ

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Izmitināšanas un ēdināšanas jeb viesmīlības nozarē šogad vairāk darbinieku zaudēti mainīgo Covid-19 ierobežojumu, nevis vakcinācijas prasības dēļ, atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Atsaucoties uz Ekonomikas ministrijas apkopoto informāciju, viņa norādīja, ka viesmīlības nozarē pret Covid-19 vakcinēti teju 100% strādājošo.

Graikste augsto vakcinācijas līmeni skaidroja ar to, ka nozare ir "izpildījusi mājasdarbu", jo uzticējās solījumiem, ka "zaļajā" režīmā varēs strādāt bez ierobežojumiem, apkalpojot klientus ar vakcinācijas vai pārslimošanas Covid-19 sertifikātu. 

"Nozares uzņēmēji to ņēma vērā, respektēja, bet rezultāts, diemžēl, bija tāds, kā bija," sacīja asociācijas izpilddirektore.

Ļoti maz bijis tādu darbinieku, kas izvēlējušies darbu atstāt, zinot, ka no 15.decembra bez Covid-19 sertifikāta klātienē strādāt nebūs ļauts.

"Tas bija ļoti minimāls procents. (..) Lielāks procents ir to darbinieku, kas ir pārkvalificējušies, aizbraukuši strādāt uz ārzemēm un aizgājuši strādāt citās nozarēs nevis tādēļ, ka bija jāvakcinējas, bet mainīgo ierobežojumu dēļ un kopējās situācijas iespaidā," teica Graikste.

Jau vēstīts, ka no trešdienas, 15.decembra, darba pienākumus klātienē jebkurā nozarē pildīt var tikai pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 izgājušas personas.

Vienlaikus personām, kuras ir pabeigušas pilnu vakcinācijas kursu, obligāti vēl nav nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts - tas nozīmē, ka persona otro vakcīnu var būt saņēmusi arī, piemēram, 14.decembrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.