Menu
 

Aptauja: 86% iedzīvotāju Ziemassvētkus pavadīs ģimenes lokā mājās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

86% respondentu Ziemassvētkus plāno pavadīt mājās kopā ar ģimeni, vairums svētku sajūtu uzburs, gatavojot kopīgu maltīti, liecina “Maxima Latvija” veiktās svētku aptaujas rezultāti. Šogad 30% respondentu plāno atvēlēt svētku maltītei vairāk līdzekļu nekā pērn, tērējot 41-61 eiro.

Pēc aptaujas dalībnieku domām, visizaicinošākais svētku galda produktu sagādē būs rindas pie veikaliem (31%) un laika plānošana, lai paspētu iegādāties visu laikā (27%).

Svētkos iedzīvotāji visbiežāk dāvanas pasniegs saviem bērniem (81%), vecākiem, vecvecākiem un radiem (70%). 7% iedzīvotāju sarūpēs dāvanas arī labdarības projektu ietvaros. 35% aptaujas dalībnieku plāno iegādāties 4-6 dāvanas, turklāt 26% plāno iegādāties pat 7-10 dāvanas. Šogad, tāpat kā pērn, iedzīvotāji cerēja saņemt mājsaimniecībā noderīgas preces (18%) un atpūtas braucienu vai SPA procedūru (18%).

Aptaujas dati liecina, ka produkti, bez kuriem nav iedomājams Ziemassvētku galds, ir piparkūkas, mandarīni, speķa pīrāgi, štovēti kāposti, kā arī pelēkie zirņi. Svētku mielastam cilvēki sarūpē arī tādus ēdienus kā rasolu, cūkas cepeti, neiztikt arī bez dažādām svētku konfektēm. Savukārt Jaunā gada sagaidīšanas svētku galda iecienītāko produktu līderu pozīciju pārliecinoši ieņem dzirkstošais vīns, mandarīni, kā arī cepetis un speķa pīrādziņi.

Līdzīgi kā Ziemassvētku maltītei, arī Jaunā gada svētku galdam iedzīvotāju plāno atvēlēt 21-40 eiro (27%) un 41-60 eiro (27%). Aptaujātie atzīst, ka produktus svētku galdam plāno sagādāt nedēļu pirms Ziemassvētkiem (47%) un dienu pirms Ziemassvētkiem (46%), savukārt 4% plāno iegādāties tiešsaistes platformā.

Jauno gadu respondenti pavadīs mierīgā ģimenes gaisotnē mājās (80%), savukārt 2% aptaujāto pavadīs svētkus mājās vienatnē. Lai arī svētki jau ir pēc nedēļas, 10% aptaujāto vēl nav izlēmuši, kā tos sagaidīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.