Menu
 

Uz NEPLP locekļu amatiem pieteiktas 10 kandidatūras

  • Autors:  LETA
Uz NEPLP locekļu amatiem pieteiktas 10 kandidatūras

Uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem pieteiktas desmit kandidatūras, kuru vidū ir arī esošie padomes locekļi, informēja parlamenta Preses dienestā.

Uz NEPLP locekļu amatiem pieteicies NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš, viņa vietniece Aurēlija Ieva Druviete, NEPLP loceklis Patriks Grīva, bijušais "Latvijas Televīzijas" valdes priekšsēdētājs, pašreizējais SIA "Hive" valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, bijušais AS "CBB Konsultāciju birojs" departamenta direktors Mareks Gruškevics, bijusī Latvijas Radio 5 programmas direktore Ilva Milzarāja un SIA "NT Piedzīvojumi" valdes loceklis Andris Plakans.

Tāpat šiem amatiem pieteikušies Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Kristers Pļešakovs, "Mix Media Group" producents Aleksandrs Šuņins un bijušais labklājības ministra padomnieks Jānis Zariņš.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina biedrības un nodibinājumus, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā, un citas ieinteresētās personas līdz 10.janvārim sniegt atsauksmes par pieteiktajiem kandidātiem uz NEPLP locekļu amatiem.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums noteic, ka kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju.

Likums arī noteic, ka kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta. Tāpat par NEPLP locekļa amata kandidātiem var kļūt tikai tādas personas, kuras ir tiesīgas saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima.

LETA jau vēstīja, ka 26.novembrī izsludināts konkurss uz NEPLP locekļu amatiem. Aicinājums izsludināts, jo 2022.gada 1.februārī beidzas padomes locekļu pilnvaru termiņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.