Menu
 

Problēmas veselības aprūpē iedzīvotāji vairāk saista ar nesakārtotu sistēmu, nevis ar finansējuma trūkumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Problēmas veselības aprūpē Latvijas iedzīvotāji vairāk saista ar nesakārtotu sistēmu, nevis ar finansējuma trūkumu, atsaucoties uz pētījumu centra SKDS veikto aptauju, informē tā vadītājs Arnis Kaktiņš.

Pērnā gada izskaņā veiktajā aptaujā 66% aptaujāto pauduši viedokli, ka pie problēmām veselības aprūpē visvairāk ir vainojama nesakārtotā sistēma, 26% - ka vainojams nepietiekams finansējums, bet 8% nav bijis viedokļa par šo jautājumu.

Kā atzīmē Kaktiņš, šāds cilvēku vērtējums par veselības aprūpes sistēmas problēmu iemesliem "ir jau kopš aizlaikiem", piemēram, arī iepriekšējos trīs gados aptaujāto pozīcija bijusi faktiski identiska šī gada aptaujai.

Kaktiņa publiskotie dati gan rāda, ka gadu gaitā pakāpeniski sarūk to iedzīvotāju īpatsvars, kas problēmas veselības aprūpes sistēmā saista ar finansējuma trūkumu, un aug to aptaujāto skaits, kas domā, ka problēmu pamatā ir nesakārtota sistēma. Piemēram, ja 2003. un 2013.gadā 35% aptaujāto pauda viedokli, ka problēmu pamatā ir līdzekļu trūkums, tad šogad šādu cilvēku skaits sarucis līdz 26%, kas ir zemākais īpatsvars pēdējos gados.

Savukārt to cilvēku īpatsvars, kas problēmas saista ar veselības aprūpes sistēmas nesakārtotību, ir palielinājies no 57% 2003.gadā līdz 66% pērn.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.