Menu
 

Ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā pagarina līdz 10.maijam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts robežsardze Foto - Valsts robežsardze

1.februārī Ministru kabinets apstiprināja rīkojuma grozījumus, kas paredz pagarināt ārkārtējo situāciju Ludzas novadā, Krāslavas novadā, Augšdaugavas novadā un Daugavpils pilsētā uz vēl trīs mēnešiem, proti, līdz 10.maijam, ņemot vērā joprojām nemainīgo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas, informē Iekšlietu ministrijā.

"Redzot, ka spiediens uz mūsu robežu neizsīkst un turpinās Lukašenko režīma organizētā hibrīdoperācija, mums nav citas iespējas kā turpināt ārkārtējo situāciju pierobežas pašvaldībās. Tas ļauj mums operatīvāk reaģēt un sadarboties ar citiem dienestiem šajā krīzes situācijā. Esam izstrādājuši dažādus notikumu attīstības scenārijus un būsim gatavi reaģēt, ja situācija saasināsies," atzīmēja iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Ministrijā atzīmē, ka šāds straujš nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaita pieaugums ir saistīts ar Baltkrievijas varasiestāžu taktikas maiņu - sākot ar 2021.gada 13.decembri, trešo valstu valstspiederīgie mēģina nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu mazās grupās no trim līdz 12 personām vairākas reizes diennaktī un dažādās vietās. Tāda taktika rada nepārtrauktu Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas apdraudējumu un apjomīgu resursu iesaistes nepieciešamību no Valsts robežsardzes, Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas puses. Kopš 2021.gada 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 5477 cilvēki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.