Menu
 

Mārupes novadā VUGD īstenos aptauju-konsultāciju ugunsdrošības jomā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir sācis īstenot pilotprojektu, kurā nodrošinās bezmaksas pakalpojumu – aptauju-konsultāciju ugunsdrošības jomā. Klātienes konsultācijām mājoklī aicināti pieteikties iedzīvotāji no trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības, kā arī personas bez noteiktas dzīvesvietas, kurām konsultācijas tiks nodrošinātas sociālajās institūcijās.

Pilotprojekts, kas turpināsies līdz 2024.gadam, tiks īstenots sadarbībā ar Rīgas, Ventspils, Liepājas, Mārupes, Madonas un Balvu novada pašvaldībām. Lai saņemtu pakalpojumu Mārupes novadā, ir jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā, informēja VUGD.

Tā būs saruna ar VUGD amatpersonu par ugunsdrošību, kuras laikā varēs saņemt arī padomus par drošību un informatīvu materiālu par mājokļa ugunsdrošību. Izvērtējot iespējas, mājoklī uzstādīs dūmu detektoru. Aptaujas – konsultācijas laikā iegūto informāciju par ugunsdrošības stāvokli mājokļos VUGD izmantos tikai apkopotā veidā, ievērojot personas datu aizsardzību.

“Aptaujas – konsultācijas mērķis ir nodrošināt iedzīvotāju izpratni un informētību par ugunsdrošību mājokļos. Analizējot VUGD statistikas datus par traģiskām ugunsnelaimēm, kas prasījušas cilvēku upurus, secināms, ka neuzmanīga rīcība ar uguni ir viens no biežākajiem iespējamiem ugunsgrēka izcelšanās iemesliem, un būtiski ugunsnelaimes riska faktors ir sociālā vide. Dažkārt iedzīvotāju uzmanību pārņem citas ikdienas rūpes un ugunsdrošība tiek atstāta novārtā. Līdz ar to nepieciešama mērķtiecīga komunikācija, lai vērstu iedzīvotāju uzmanību uz ugunsdrošības jautājumiem mājoklī,” skaidro VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.