Menu
 

Aptauja: Pieaugusi iedzīvotāju nedrošība par ceļošanu uz ārzemēm un publisku vietu apmeklēšanu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Nepilna pusgada laikā Covid-19 dēļ par pieciem procentpunktiem augusi iedzīvotāju nedrošība par ceļošanu uz ārzemēm - ja pērnā gada septembrī par ceļošanu uz ārzemēm droši jutās 40% iedzīvotāju, tad patlaban šis rādītājs ir 35%, secināts "Benu aptiekas Stresa termometra" aptaujā, kuru veica kompānija "Gemius".

Tāpat pusgada laikā pieaugusi arī iedzīvotāju nedrošība par publisku vietu apmeklēšanu - patlaban par publisku vietu apmeklēšanu droši jūtas 54% respondentu, kamēr 2021.gada septembrī šis rādītājs bija 61%.

Analizējot datus pēc respondentu dzimuma, secināts, ka ievērojami lielāku nedrošību par ceļošanu uz ārvalstīm izjūt sievietes. Vīriešu vidū ceļot uz ārzemēm droši jūtas 41%, kamēr sieviešu vidū šis rādītājs ir 31%. Attiecīgi nedrošību par ceļošanu uz ārzemēm izjūt 53% sieviešu un 47% vīriešu.

Arī saistībā ar publisku vietu apmeklēšanu lielāku nedrošību izjūt sievietes. Vīriešu vidū par publisku vietu apmeklēšanu droši jūtas 57% aptaujāto, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 50%.

Raugoties uz datiem pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, konstatēts, ka latviešu vidū par došanos uz ārvalstīm droši jūtas 54%, kamēr krievvalodīgo vidū šis rādītājs ir 51%.

Saistībā ar publisku vietu apmeklēšanu drošāk jūtas latvieši - viņu vidū par šo aspektu droši jūtas 54% respondentu, kamēr starp krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 51%.

Salīdzinājumā ar septembri nedrošības līmenis par publisku vietu apmeklēšanu ir pieaudzis latviešu, bet samazinājies krievvalodīgo vidū - septembrī saistībā ar šo aspektu droši jutās 64% latviešu un 36% krievvalodīgo.

"Benu aptiekas Stresa termometra" aptaujā piedalījās vairāk nekā 1854 respondenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.