Menu
 

Aptauja: 39% Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā pasliktinājusies miega kvalitāte

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

39% Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā pasliktinājusies miega kvalitāte, liecina "Benu aptiekas" aptauja, kas veidota sadarbībā ar kompāniju "Gemius".

Sniedzot miega kvalitātes pašvērtējumu pēdējā gada laikā, 14% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka kopumā tā ir ievērojami pasliktinājusies, bet 25% - nedaudz pasliktinājusies.

Tāpat 51% atbildēja, ka izmaiņas miega kvalitātē nav novērojuši, 7% miega kvalitāte ir uzlabojusies, bet vēl 3% konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada oktobri šobrīd iedzīvotāji biežāk norāda uz miega kvalitātes pasliktināšanos, jo pērn rudenī 32% atbildēja, ka viņu miegs ir kļuvis sliktāks, 58% norādīja, ka miega kvalitāte nav mainījusies, 6% tā bija uzlabojusies, bet vēl 3% konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Biežāk uz miega kvalitātes pasliktināšanos norāda sievietes - pēdējā gada laikā miega kvalitāte pasliktinājusies 41% sieviešu un 36% vīriešu.

Tikmēr izmaiņas miega kvalitātē abās grupās nav novērojis 51%, miega kvalitāte pēdējo 12 mēnešu laikā uzlabojusies 4% sieviešu un 9% vīriešu, bet vēl 3% katrā no grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Ievērojami biežāk uz miega pasliktināšanos norāda krievvalodīgie - latviešu vidū pēdējā gada laikā miega kvalitāte pasliktinājusies 39%, kamēr krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 47%.

Tikmēr 52% latviešu un 43% krievvalodīgo miega kvalitāte pēdējā gada laikā nav mainījusies, 7% latviešu un 8% krievvalodīgo tā ir uzlabojusies, bet vēl 3% latviešu un 2% krievvalodīgo konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Analizējot rezultātus pēc respondentu vecuma, secināms, ka biežāk uz miega pasliktināšanos norāda gados jauni cilvēki - vecumā no 18 līdz 24 gadiem kopumā šādu atbildi sniedza vairāk nekā puse jeb 51%, bet visretāk šādu atbildi sniegusi iedzīvotāju grupa vecumā no 55 līdz 74 gadiem - 34%.

Tikmēr pārējās vecuma grupās šis rādītājs ir 38% līdz 41% robežās.

Vienlaikus jaunieši visbiežāk atbildējuši, ka viņiem pēdējā gada laikā miega kvalitāte ir uzlabojusies - šādu atbildi sniedza 14% šīs vecuma grupas pārstāvju, kamēr citās vecuma grupas šis rādītājs svārstās no 4% līdz 6%.

Aptauja veikta janvāra sākumā aptaujājot 1854 respondentus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.