Menu
 

Aptauja: Būtiski augusi Latvijas iedzīvotāju neticība tam, ka nākamās paaudzes dzīvos labāk par esošajām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēdējo desmit gadu laikā ir būtiski audzis to Latvijas iedzīvotāju skaits, kas netic, ka nākamās paaudzes dzīvos labāk par esošajām, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktā aptauja.

Kā sociālajos tīklos vēsta SKDS direktors Arnis Kaktiņš, aptaujā šī gada janvārī iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai viņi tic apgalvojumam, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri ir dzimuši pēdējo gadu laikā, dzīvos labāk nekā pašreizējās paaudzes.

Aptaujā noskaidrots, ka gandrīz puse, proti, 49% Latvijas iedzīvotāju netic tam, ka nākamās paaudzes dzīvos labāk par esošajām. Salīdzinoši 2011.gada janvāra aptaujā šādam pieļāvumam neticēja 32% respondentu, tātad "uzplaukumam un progresam" neticošo īpatsvars palielinājies par 17 procentpunktiem.

Negatīvi noskaņoto proporcija augusi uz neizlēmīgo rēķina, jo pozitīvi noskaņoto īpatsvars nav būtiski mainījies - ja 2011.gada aptaujā 35% respondentu piekrita, ka cilvēki nākotnē dzīvos labāk, tad šogad tādu bija 36%.

Savukārt 16% Latvijas iedzīvotāju nespēja sniegt konkrētu vērtējumu šajā jautājumā, kas ir uz pusi mazāk nekā pirms vienpadsmit gadiem, kad 2011.gada aptaujā 34% iedzīvotāju nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Aptauja tika veikta 2022.gada janvārī, aptaujājot 1000 cilvēkus. Aptaujas dati tika salīdzināti ar 2011.gada janvārī veiktā pētījuma datiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.