Menu
 

Saeima konceptuāli atbalsta precizētu kārtību taksometru pakalpojumu sniegšanai lidostas teritorijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz precizēt arī regulējumu pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru lidostas teritorijā.

Par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans iepriekš norādīja, ka komisijas rosinātie grozījumi nodrošinās savlaicīgu nacionālā regulējuma atbilstību Eiropas Savienības direktīvām, ieviešot mobilitātes pakotni, un palīdzēs novērst nelikumīgu taksometru pakalpojumu sniegšanu starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā.

Kā vēsta Saeimas preses dienests, ar grozījumiem plānots aizliegt autovadītājam pašam vai ar citu personu starpniecību piedāvāt pārvadājuma pakalpojumu braucienam no lidostas, ja autotransporta līdzeklim nebūs izsniegta licences kartīte ar speciālo atzīmi.

Likumprojekts paredz noteikt, ka pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili varēs veikt ar pārvadātāja īpašumā vai turējumā esošu M1 kategorijas vieglo automobili arī tad, ja tajā ir vairāk nekā četras pasažieru sēdvietas.

Tāpat paredzēts anulēt transportlīdzeklim izsniegto pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili licences kartīti gadījumā, ja pārvadātājs nebūs transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs.

Ar likumprojektu arīdzan plānots ieviest izmaiņas autopārvadātāju profesionālās darbības nosacījumos un papildināt regulējumu par transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanu, veicot starptautiskos pārvadājumus. Grozījumi precizēs autoostu reģistrācijas noteikumus un pasažieru pārvadājumu ar autobusiem licencēšanas kārtību.

Lai likumprojekts stātos spēkā, tas Saeimai vēl jāatbalsta otrajā – galīgajā – lasījumā, norāda Saeimas preses dienests.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.