Menu
 

Iekšlietu ministrija: Latvija nodrošinās Ukrainas bēgļiem mītnes vietu, pārtiku un cita veida palīdzību

  • Autors:  LETA
Foto - Iekšlietu ministrija Foto - Iekšlietu ministrija

Latvijas nodrošinās mītnes vietu, pārtiku un cita veida palīdzību Ukrainas pilsoņiem, kuri no savas valsts izceļo Krievijas militārā iebrukuma dēļ, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Lai Ukrainas pilsoņi varētu uzturēties un strādāt Latvijā, viņiem tiks izsniegtas ilgtermiņa vīzas saistībā ar tiesībām uz nodarbinātību.

IeM lūdza Ukrainas pilsoņus, dodoties uz Latviju, neaizmirst ceļošanas dokumentus. Ceļošanas dokumentu neesamība gan nebūs šķērslis Ukrainas pilsoņu ieceļošanai Latvijā. Arī medicīnisko dokumentu - Covid-19 sertifikāts vai Covid-19 tests - neesamība nebūs šķērslis ieceļošanai Latvijā.

Ja, ierodoties Latvijas teritorijā, nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, par to jāinformē robežšķērsošanas vietā strādājošā Valsts robežsardzes amatpersona vai jāzvana uz 113.

Ierodoties Latvijā, tiks veikta robežpārbaude personām, kuras ieceļo ar biometriskajām pasēm, un vīzu izsniegšana personām, kurām ir citi ceļošanas dokumenti, bet nav vīzas ieceļošanai Eiropas Savienībā. Ja personai nav ceļošanas dokumenti, sadarbībā ar Ukrainas kompetentajām iestādēm tiks veikta personas identitātes noteikšana. 

Tiem Ukrainas pilsoņiem, kuriem nav mītnes vietas Latvijā, jāinformē Valsts robežsardzes amatpersona par palīdzības nepieciešamību, zvanot uz diennakts tālruni 67913569 vai 67913568.

Lai noskaidrotu vairāk par ilgtermiņa vīzu pieteikšanas un saņemšanas procedūru, interesenti ir aicināti zvanīt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei uz telefona numuru 67209400, kas pieejams no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst.8.30 līdz 16. Savukārt piektdien pārvalde ir sasniedzama no plkst.9 līdz 15.

Informācija par valsts robežas šķērsošanu visu diennakti var saņemt Valsts robežsardzē, zvanot uz telefona numuru 67913569 vai 67913568.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.