Menu
 

Latvijas disidente aicina Krievijas sievietes cīnīties pret karu un par bērnu nākotni pasaulē

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas disidente Lidija Doroņina-Lasmane kopā ar Krievijas disidenti Tatjanu Osipovu-Kovaļovu un Igaunijas disidenti Lagli Pareku aicina Krievijas sievietes cīnīties pret karu un par bērnu nākotni pasaulē, pavēstīja žurnālists un publicists Arnis Šablovskis.

Savā uzsaukumā sievietes kā bijušās politieslodzītās padomju labošanas darbu nometnē Mordvijā ir satriektas par "nodevīgo Krievijas iebrukumu Ukrainā, par Krievijas un Ukrainas karavīriem - faktiski vēl bērniem, kuri šobrīd atdod savas dzīvības dēļ [Krievijas prezidenta] Vladimira Putina vēlmes atjaunot lielvaru".

"Mēs raudam, kad ziņās redzam nogalinātos krievu un ukraiņu karavīrus. Jau vairāki tūkstoši jaunu cilvēku ir aizgājuši bojā, pat nepiedzīvojot un neizveidojot savas ģimenes. Jūs, Krievijas sievietes, nekad neredzēsiet savus mazbērnus, kuri jums varēja būt. Mēs raudam, kad ziņās redzam mirušās ukraiņu meitenītes un citus nevainīgos Ukrainas civiliedzīvotājus, kurus turpina nogalināt Krievijas gaisa triecienos," pauž disidentes.

Viņas norāda, ka savulaik sievietes no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas nometnē dzīvojušas un cīnījušās kopā, tādēļ, viņuprāt, visi cilvēki ne tikai var, bet tiem ir jādzīvo mierā, lai kopā radītu labāku nākotni, nevis cīnītos par zemi, ko kaimiņvalstij atņemt.

"Visi cilvēki ir kādu vecāku bērni. Krievijas sievietes! Mēs jums lūdzam! Izsakieties skaļi un vienotā balsī! Cīnieties pret šo agresīvo karu; par jūsu un mūsu bērnu nākotni pasaulē, kurā, cerams, kādreiz beidzot valdīs miers!" aicina disidentes.

Kā ziņots, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles Ukrainā 24.februārī iebruka Krievijas karaspēks, kas tagad apšauda ne tikai militāros objektus, bet arī civilo infrastruktūru un iedzīvotājus. Ukrainas karavīri un iedzīvotāji iebrucējiem sparīgi pretojas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.