Menu
 

Darba devēji aicināti pieteikt darba vietas skolēniem vasaras brīvlaikā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus līdz 8.aprīlim pieteikt darba vietas skolēniem vasaras brīvlaikā, informēja aģentūrā.

Pieteikties pasākuma īstenošanai darba devēji aicināti tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā ir plānota darba vietu izveide skolēniem. Parakstītu ar drošu elektronisko parakstu pieteikumu kopā ar piedāvāto darba vietu sarakstu un darba pienākumu aprakstu darba devēji var nosūtīt uz NVA filiāles e-pasta adresi.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma noteikumi paredz, ka darba devējs var vienoties ar konkrētu skolēnu par darba vietu un laiku, norādot šo informāciju pieteikumā.

Paredzēts, ka, īstenojot NVA skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu, darba devējs saņems dotāciju skolēna mēneša darba algai 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Savukārt, ja darba devējs nodarbinās skolēnu ar invaliditāti, NVA dotācija būs valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmērā.

NVA apmaksās veselības pārbaudi skolēnam, ja to paredz normatīvie akti par obligātajām veselības pārbaudēm, kā arī apdrošinās skolēnu pret nelaimes gadījumiem darba vietā. NVA maksās arī dotāciju skolēna darba vadītāja atalgojumam.

Savukārt darba devējam būs jānodrošina līdzfinansējums darba algai, nodokļu nomaksa un kompensācija skolēnam par neizmantoto atvaļinājumu.

Aģentūrā norādīja, ka skolēna mēneša atalgojumam par pilnu nostrādātu darba laiku jābūt vismaz valstī noteiktās minimālās algas apmērā - 500 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Vienlaikus NVA atgādina, ka skolēnus nedrīkst nodarbināt darbos, kas saistīti ar paaugstinātu risku viņu drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai.

Šogad NVA plāno skolēniem izveidot kopumā 8000 darba vietu, un pasākuma īstenošanai paredzētais finansējums ir 2 406 959 eiro.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu NVA sadarbībā ar darba devējiem īstenos no 1.jūnija līdz 31.augustam, bet viena skolēna nodarbinātības ilgums - viens mēnesis.

Skolēnu pieteikšanos dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā plānots uzsākt maija pirmajā pusē, pieteikties dalībai pasākumā skolēni arī šogad varēs elektroniski - aizpildot pieteikuma anketu NVA mājaslapā.

Pērn vasarā 666 darba devēji bija izveidojuši 7661 NVA līdzfinansēto darba vietu, trīs vasaras mēnešu laikā šajās darba vietās nodarbinot kopumā 7925 skolēnus. No tiem vairums izmēģināja savus spēkus tādās profesijās kā palīgstrādnieks, labiekārtošanas strādnieks, pārdevēja palīgs, preču izvietotājs, skolotāja palīgs, viesmīlis, tirdzniecības zāles darbinieks, sezonas strādnieks, virtuves darbinieks, lauksaimniecības palīgstrādnieks u.c.

Vasaras nodarbinātības pasākuma dalībnieku vidū 56% bija meitenes un 44% zēni, 79% skolēnu bija vecumā no 15 līdz 17 gadiem, bet pilngadīgo dalībnieku īpatsvars bija 21% no kopējā dalībnieku skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.