Menu
 

Siguldas un Cēsu novadā ASV karavīri dosies pārgājienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

9. un 10.martā Siguldas novada Siguldas pagastā un Cēsu novada Līgatnes pagastā aptuveni 90 ASV Bruņoto spēku Eiropā pavēlniecības 173.gaisa desanta brigādes karavīri dosies pārgājienā ar mērķi uzturēt un pilnveidot kopējo fizisko sagatavotību.

Kā informē Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Informācijas daļā, pārgājiens sāksies 9.martā no Siguldas pilsētas robežas un turpināsies līdz 10.marta rītam, izmantojot koplietošanas ceļus un gājēju takas rajonā starp Gaujas kreiso krastu un Vidzemes šoseju. ASV karavīri pārvietosies bez kaujas ekipējuma, un pārgājiena laikā sadalīsies vairākās nelielās grupās, nekādi neierobežojot transporta vai gājēju kustību.

Jau ziņots, ka 24.februārī Ādažu bāzē svinīgi tika sagaidīti vairāk nekā 300 ASV Bruņoto spēku Eiropā pavēlniecības 173.gaisa desanta brigādes karavīri, kas ieradās Latvijā, lai ar savu klātbūtni apliecinātu ASV ciešo apņēmību aizstāvēt NATO sabiedrotos un stiprināt Latvijas aizsardzības spējas.

Vienlaikus visā Latvijā turpinās starptautiskās militārās mācības “Saber Strike 22”, kuru mērķis ir pilnveidot sabiedroto valstu un Nacionālo bruņoto spēku vienību savietojamību taktisko operāciju laikā, tostarp demonstrējot spējas izpildīt uzdevumus ziemas apstākļos. Vienlaicīgi Latvijā notiek arī iepriekš plānotās Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādes organizētās starptautiskās NATO militārās mācības “Crystal Arrow 22”. Abu mācību ietvaros pa valsts ceļiem pārvietojas militārā tehnika un gaisa telpā veic lidojumus militārās lidmašīnas un helikopteri, atgādina Zemessardzes pārstāvji.

Visu Latvijas reģionu iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot Latvijas un sabiedroto valstu karavīru, militārās tehnikas vai aviācijas aktivitātes Latvijas teritorijā un gaisa telpā. Nacionālie bruņotie spēki aicina visas Latvijas iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret lokāla, nacionāla vai starptautiska līmeņa militārajām mācībām valsts teritorijā, jo tās ir vērstas uz Latvijas aizsardzības spēju un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.