Menu
 

Latvija ANO vakcīnu sadales mehānismā nodevusi ap miljonu vakcīnu pret Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvija ANO vakcīnu iegādes un sadales globālā mehānismā "Covax" ir nodevusi nedaudz vairāk kā miljonu vakcīnu pret Covid-19.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Veselības ministrijas (VM) pārstāvji šodien parlamenta Eiropas lietu komisiju informēja, ka Latvija caur "Covax" mehānismu ir nodevusi 494 321 "Janssen" vakcīnas devu, 235 800 "Astra Zeneca" un 273 120 "Pfizer" vakcīnas devu.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem caur ANO globālo mehānismu pasaules valstis kopumā līdz šā gada janvārim piegādājušas vienu miljardu Covid-19 vakcīnu devu, norādījuši VM pārstāvji.

Kā ziņots, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP) šodien pēc komisijas sēdes uzsvēra, ka svarīgi ir nodrošināt, lai Eiropas Savienībā (ES) neizmantotās vakcīnas pret Covid-19 droši un laicīgi nonāktu trešās pasaules valstīs, kur tās ir ļoti nepieciešamas, informēja Saeimā.

Tērauda uzsver, ka cīņā ar Covid-19 pandēmiju Eiropa ir pierādījusi spēju sadarboties veselības jautājumos un tas ļāvis nodrošināt vakcīnu pieejamību pietiekamā daudzumā visā ES.

"Ņemot vērā lielos rezerves vakcīnu krājumus dalībvalstīs, tostarp Latvijā, nepieciešams pārskatīt spēkā esošos līgumus un vakcīnu piegādes mehānismu," sacīja komisijas priekšsēdētāja. Eiropas līmenī paredzētas diskusijas par kompensāciju mehānismiem ES līmenī, kas saistīti ar vakcīnu ziedošanu, un sarunām ar ražotājiem par vakcīnu piegāžu pielāgošanu esošajai epidemioloģiskajai situācijai, norāda Saeimā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.