Menu
 

Graube: Ukrainas iedzīvotāju masu slepkavības raksturo Krievijas sistēmas rezultātu

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Krievijas armijas militārie komandieri "tīrā veidā", visticamāk, nav devuši uzdevumus padotajiem pastrādāt Ukrainas civiliedzīvotāju masu slepkavības, tomēr šīs darbības raksturo agresorvalsts sistēmas rezultātu, aģentūrai LETA atzina aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Emocionālā līmenī raksturojot Krievijas pastrādātos masu slepkavības Kijivas apgabala Bučas pilsētā un citviet, Graube norādīja, ka šīs slepkavības balstītas uz to, ka garā vājāki, nespējot cīnīties ar garā stipriem, atriebības nolūkā tos nogalina.

"Viņi saprot, ka ir zaudējuši šo gara karu. Tā ir nožēlojama, garā vāju cilvēku atriebība pret garā stiprajiem," norādīja Graube.

Graube gan sliecas uzskatīt, ka tik tiešā veidā Ukrainas civiliedzīvotāju slepkavošanai Krievijas militārie komandieri visdrīzāk nav devuši rakstiskas pavēles. Tāpat bijušais NBS komandieris sliecas uzskatīt, ka Krievijas karavīri varētu saklausīt attaisnojumu savām darbībām no savu komandieru iepriekšējām pavēlēm un uzdevumiem.

"Es domāju, ka tīrā veidā nē, bet paturēsim prātā, ka šie nodomi jau tiek nolasīti no tā, kā komandieri no saviem padotajiem prasa rezultātu un dzen viņus uz priekšu frontē. Tas nozīmē, ka, ja arī gadās trāpīt kādam civilam objektam vai civiliedzīvotājam, tas viņu izpratnē ir saprotams, jo pret krieviem viņu izpratnē cīnās "fašisti" un "bandīti"," norādīja Graube.

Ņemot vērā minēto, drīzāk varētu uzskatīt, ka šie garā vājie Krievijas karavīri varētu saklausīt to, ka viņu sistēma varētu viņus aizstāvēt vai neizdot saukšanai pie atbildības, norādīja Graube.

"Tas ir tāds sistēmas iekšējās darbības un pavēļu došanas rezultāts, kas novedis pie tā, ka civilo objektu iznīcināšana jau kļuvusi par normu," piebilda Graube.

Jau vēstīts, ka pēc Krievijas karspēka padzīšanas no Bučas Kijivas pievārtē atklājusies šausminoša aina ar simtiem nogalinātu civiliedzīvotaju mirstīgajām atliekām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.