Menu
 

Latvijas ĀM joprojām aicina neapmeklēt Baltkrieviju, neskatoties uz iespēju valstī ieceļot bez vīzas

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts robežsardze Foto - Valsts robežsardze

Ārlietu ministrija (ĀM) joprojām aicina Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt Baltkrieviju, neskatoties uz iespēju tajā ieceļot bez vīzas, ko Baltkrievijas Valsts robežas komiteja noteikusi no 15.aprīļa līdz 15.maijam.

ĀM norāda, ka ieceļošana Baltkrievijā rada būtiskus riskus. Joprojām spēkā ir aicinājums Latvijas valstspiederīgajiem pamest gan Baltkrieviju, gan Krieviju.

Ministrijas pārstāvji skaidro, ka, ņemot vērā Aleksandra Lukašenko režīma vardarbīgo savas valsts pilsoņu brīvību apspiešanu, kā arī nesen īstenoto hibrīduzbrukuma operāciju Latvijas robežām, organizējot nelegālu robežpārkāpumu, ĀM nav pamata uzskatīt, ka piedāvājums apmeklēt Baltkrieviju bez vīzas ir veikts humānu apsvērumu vai labu nodomu dēļ.

"Atgādinām, ka Lukašenko režīms joprojām atbalsta Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, un pret to ir vērstas nopietnas starptautiskās sankcijas," informē ĀM.

Ministrija vērš uzmanību, ka gan Latvijas, gan citi NATO valstu izlūkdienesti publiski ir brīdinājuši par Krievijas un Baltkrievijas specdienestu izvērstajām izlūkošanas un kaimiņvalstu pilsoņu vervēšanas aktivitātēm. Tādēļ pastāv nopietns risks, ka šādas aktivitātes tiks vērstas arī pret Latvijas valstspiederīgajiem, kuri vēlēsies izmantot Baltkrievijas piedāvāto iespēju ieceļot bez vīzas.

Pastāv risks, ka šādi ceļotāji var tikt pakļauti Baltkrievijas specdienestu provokācijām un nepatiesi apsūdzēti Baltkrievijas likumu pārkāpumos, un tā rezultātā arestēti. ĀM atgādina, ka Baltkrievijā valdošā tiesiskuma trūkuma dēļ Latvijas iespējas sniegt palīdzību mūsu valstspiederīgajiem būs ļoti ierobežotas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.