Menu
 

Arhibīskaps aicina Lieldienās padomāt par Kristu un garīgumu bez olu kaujām un šūpošanās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lieldienās cilvēki mēdz nodoties šūpolēm un olu kaujām, tomēr pārmaiņas pēc galveno uzmanību varētu veltīt pārdomām par Kristu un garīgumu, savā uzrunā aicina Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Kā informēja arhibīskapa pārstāve Māra Jensone, Vanags arīdzan uzsver, ka Kristus ir augšāmcēlies, savukārt, ja tas nebūtu noticis, tad veltīga būtu sludināšana un bīskapiem, mācītājiem būtu jāmeklē cits darbs, atstājot Pētera baznīcu pilsētai par muzeju.

"Ja Kristus nav augšāmcēlies, tad veltīga ir arī jūsu ticība un tad jūs vēl esat savos grēkos, lemti pazušanai. Tad pazušanā ir gājuši visi mirušie, pat tie, kas ticībā uz Kristu aizmiguši. Ja nav augšāmcelšanās, tad mēs nāves priekšā stāvam bez spēka un cerības," pauž Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps.

Viņa ieskatā, ja Kristus nebūtu dzīvojis, miris un augšāmcēlies par cilvēkiem, tad mācekļi nedotos sludināt, jo viņiem nebūtu ko teikt un neviens viņos neklausītos. Tāpat nebūtu izveidojusies kristīgā kultūra, nebūtu civilizācijas, kura "tagad ir cilvēces augstākais sasniegums".

Uzrunā arhibīskaps vērš uzmanību uz to, ka Pētera baznīca atkal būs dievnams - katram cilvēkam ir iespēja uzmeklēt savu dievnamu un draudzi, lai tajā kopā ar Kristu "augšāmceltos atjaunotai dzīvei," atzīmē Vanags.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.