Menu
 

Rīgā pie Krievijas vēstniecības ap 100 puskailu sieviešu protestē pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Trešdienas pusdienlaikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības aptuveni 100 sievietes protestēja pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā.

Protesta akcijā, simboliski ilustrējot seksuālās vardarbības nežēlību, pretim Krievijas vēstniecībai bija pulcējušās sievietes baltā apakšveļā, kas notraipīta asiņu krāsā, ar aizsegtām sejām un aiz muguras sasietām rokām.

Protesta akcija ilga pusstundu. Tā noritēja klusumā. Akciju uzraudzīja policija. Kā novēroja aģentūra LETA, kāds krieviski runājošs garāmgājējs ar melnu maisu rokās no ielas pretējās puses sieviešu virzienā parādīja rupju žestu.

Līdzīgas akcijas, solidarizējoties ar Ukrainas sievietēm, kas cietušas no seksuālās vardarbības, jau norisinājušās Viļņā un Tallinā. Seksuālā vardarbība ir vēl viens Krievijas armijas ierocis, ko sistemātiski izmanto pret civiliedzīvotājiem līdzās raķetēm, tankiem un granātām.

Kā norāda akcijas rīkotāji, katru dienu tiek publiskoti aizvien jauni necilvēcīgi pieredzes stāsti no Ukrainas. Sievietes tiek izvarotas, spīdzinātas un nogalinātas savu bērnu acu priekšā, no seksuālās vardarbības cieš arī nepilngadīgas meitenes un pavisam mazi bērni.

Protesta dalībnieces aicina uz tūlītēju un aktīvu rīcību, lai pieliktu punktu Krievijas agresijai un kara noziegumiem, nosoda Krievijas brutalitāti un lūdz Rietumu valstis aktīvi iestāties pret šādu cietsirdību, kam nav vietas 21.gadsimtā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.