Menu
 

Gaisa atbalsta kontrolieri nākamnedēļ Saulkrastu un Siguldas novados pilnveidos iemaņas gaisa atbalsta procedūrās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 2.līdz 5.maijam Siguldas un Saulkrastu novados Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā Gaisa atbalsta kontrolieri pilnveidos iemaņas gaisa atbalsta procedūrās.

Vingrinājumā piedalīsies NATO Baltijas valstu Gaisa patrulēšanas misijas vienības ar Spānijas “F-18” un Beļģijas “F-16” Gaisa spēku iznīcinātājiem. Kā informēja Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigade, iznīcinātāju pārlidojumi nakts laikā paredzēti 3. un 5.maijā laika posmā no plkst.22.00 līdz 23.00. Karavīri mācību laikā pārvietosies ar vieglajiem transporta līdzekļiem.

Gaisa atbalsta kontrolieri ir vienas no augsta līmeņa spējām, ko Nacionālie bruņotie spēki attīstījuši, pateicoties partnerībai ar Mičiganas Nacionālo Gvardi.

Gaisa atbalsta kontrolieris no priekšējām līnijām koordinē un tieši vada tuvo gaisa atbalstu un cita veida gaisa atbalsta operācijas. Tuvais gaisa atbalsts ietver gan lidmašīnu, gan helikopteru gaisa operācijas pret ienaidnieka objektiem tuvā distancē no pašu karaspēka vienībām.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.