Menu
 

Atsākoties aktīvai velosezonai, Valsts policija atgādina par drošību ceļu satiksmē

  • Autors:  Ance Rozīte, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Kļūstot arvien labvēlīgākiem laikapstākļiem riteņbraucējiem, ir atsākusies arī aktīva velosezona, tādēļ Valsts policija atgādina par drošības nosacījumiem, kas jāņem vērā gan pašiem riteņbraucējiem, gan pārējiem satiksmes dalībniekiem, lai brauciens nebeigtos ar negaidītu situāciju vai pat traumām.

Viens no svarīgākajiem nosacījumiem, kas jāņem vērā, ir tas, ka visiem satiksmes dalībniekiem pārvietojoties kopīgi satiksmē ir jāievēro cieņa vienam pret otru, piemēram, gan riteņbraucējam, gan autovadītājam ir jāievēro drošs intervāls un distance vienam no otra. Būtiski atcerēties, ka velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus!

Tāpat jāņem vērā, ka, braucot ar velosipēdu pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam – tātad velosipēdu vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netiktu apdraudēti vai traucēti gājēji un, ja nepieciešams, jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Piedaloties ceļu satiksmē ar velosipēdu ir jāparūpējas arī par savu drošību – vēlams uzlikt aizsargķiveri, bet jāatceras, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam tā ir obligāta, kā arī pareizi jāaprīko velosipēds ar gaismu atstarojošiem elementiem.

Savukārt šodien, 1.maijā, Rīgā noteikta velobraucēju daļa plāno doties masveida braucienā pa pilsētas ielām, tādā veidā cenšoties vērst uzmanību uz veloinfrastruktūras problēmām pilsētā. Valsts policija atzīst, ka šis jautājums ir aktuāls, taču tai pašā laikā atgādina par pastāvošajiem drošības riskiem pašiem dalībniekiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, ko var radīt šāda masveida braukšana, kas bieži vien saistīta ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Tādēļ Valsts policija īpaši vecākus ar maziem bērniem aicina rūpīgi pārdomāt, vai dalība šajā braucienā veicina mērķa sasniegšanu – drošu pilsētvidi velosipēdistiem.

Tiem velosipēdistiem, kuri tomēr plāno piedalīties šajā plānotajā masveida braucienā, Valsts policija atgādina par pastāvošajiem riskiem un aicina ievērot ceļu satiksmes noteikumu prasības, būt saprātīgiem un nepakļaut riskam sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.