Menu
 

Foto: Dzīvnieku patversmē "Ulubele" aizvadīta Lielā rudens talka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Dzīvnieku patversmē "Ulubele" aizvadīta Lielā rudens talka Foto: dzīvnieku patversme "Ulubele"

29. septembrī dzīvnieku patversmē “Ulubele” viesojās brīvprātīgie talcinieki. Lielā rudens talka “Ulubelē” ar “4finance Labie darbi” un “SMScredit.lv” atbalstu ir kļuvusi par tradīciju, kuras mērķis ir ne tikai palīdzēt patversmes iemītniekiem, bet arī atvieglot ikdienu darbiniekiem. Talkā piedalījās vairāk kā 300 brīvprātīgo, ar kuru palīdzību tika nosiltināts suņu pagaidu voljēru otrais korpuss un veikta virkne citu darbu, lai pilnvērtīgi sagatavotu patversmi ziemas sezonai.

Neskatoties uz ierobežotajiem resursiem un lielo iemītnieku skaitu, dzīvnieku patversme “Ulubele” turpina darboties pēc principa, ka katra ķepaiņa dzīvība ir no svara un dara visu iespējamo, lai nepieļautu dzīvnieku iemidzināšanu. “Ulubele” joprojām ir viena no lielākajām dzīvnieku patversmēm Latvijā, līdz ar to uz tās nelielā darbinieku pulka pleciem gulstas milzīga atbildība par vairāk nekā 500 dzīvnieku dzīvībām. Patversme tikai daļēji pārtiek no valsts piešķirtajiem finanšu līdzekļiem – to katastrofāli trūkst, lai izmitinātu, pabarotu un izārstētu visus patversmes dzīvniekus, informē "4finance Labo darbu" komunikācijas konsultante Olga Ribkina.

"Katru nedēļu patversmē pieņemam aizvien jaunus dzīvniekus, un cenšamies nodrošināt visiem labvēlīgus uzturēšanās apstākļus. Siltajās ziemas mītnēs vietu skaits ir ierobežots, un, neskatoties uz to, ka tās ir maksimāli piepildītas, visiem patversmes iemītniekiem tur vietas nepietiek. Agrāk, nonākot patversmē, pirmās divas nedēļas dzīvnieki bija spiesti uzturēties neapsildāmos pagaidu jeb karantīnas voljēros, kuros gada aukstākajā laikā turēt dzīvniekus bija nepieņemami. Bet tagad, pateicoties mūsu lieldraugiem “4finance Labie darbi” un “SMScredit.lv”, kā arī brīvprātīgo palīdzībai, šī problēma ir atrisināta – mūra ēka, kurā atrodas pagaidu voljēri, ir pilnībā nosiltināta. Varam būt droši, ka ziemā mūsu četrkājainie draugi būs siltumā un komfortā,” stāsta dzīvnieku patversmes “Ulubele” vadītāja Ilze Džonsone.

“Jau vairākus gadus aktīvi sadarbojamies ar patversmi “Ulubele”, un pieredze rāda, ka mūsu sabiedrībā ir daudz dzirdīgu ausu un nevienaldzīgu cilvēku, kuri ir atvērti dzīvnieku problēmu risināšanai. Katru gadu talkā piedalās ievērojams brīvprātīgo skaits, ar kuru palīdzību vienas dienas laikā izdodas paveikt milzīgu darbu. Līdzīgi kā brīvprātīgajiem, arī mums šis darbs neliekas smags, jo par to saņemam sirsnīgu pateicību no patversmes darbiniekiem, nenovērtējamas emocijas un patiesu gandarījumu par paveikto darbu. Prieks arī par to, ka šīs iniciatīvas ietvaros no talkas uz jaunām mājām devās viens kaķis un divi suņi,” uzsver "4finance Latvia" izpilddirektors Gvido Endlers.

Šogad "Lielajai rudens talkai” pieteicās 500, bet piedalījās vairāk kā 300 brīvprātīgo. Talkot bija ieradušies arī Latvijā ievērojami sportisti – Madara Palameika, Tomass Dukurs, Toms Petrusevičs un Jānis Šmēdiņš ar ģimeni, kuri iedvesmoja ar savu labo piemēru un lielo entuziasmu. “Talkas ietvaros tika paveikts ļoti daudz, taču dzīvnieki patversmē mitinās visu gadu un palīdzīgas rokas nepieciešamas arī ikdienā, tāpēc vienmēr esat gaidīti “Ulubelē”,” atzīmē O. Ribkina.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.