Menu
 

Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits jūlijā bija 4,1 reizi lielāks nekā pirms gada

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā šogad jūlijā reģistrētas 221 167 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir 4,1 reizi vairāk nekā 2021.gada jūlijā, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad jūlijā reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 96 112 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēts 4861 gadījums.

Vienlaikus 1372 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 661 incidents reģistrēts kā informācijas vākšana, 461 incidents bija ielaušanās mēģinājums, 259 gadījumi reģistrēti kā kompromitētas iekārtas, bet 79 gadījumi reģistrēti kā krāpšana.

Pērn jūlijā tika reģistrētas 53 646 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.