Menu
 

SIF vadītāja: Cilvēku ar invaliditāti situācija Latvijā pamazām uzlabojas, taču panākt attieksmes maiņu nav viegli un ātri

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Gadu no gada ir vērojams, ka cilvēkiem ar invaliditāti situācija Latvijā pamazām uzlabojas, taču panākt attieksmes maiņu nemaz nav ne viegli, ne ātri, norāda Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Ventspilī nesen norisinājās SIF un invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" kampaņas "Sajūti. Sadzirdi. Saproti" pirmā "Pikselēšanas darbnīca". Kā norādījuši pasākuma dalībnieki, cilvēku ar invaliditāti iekļaušana sabiedrībā ir ilggadējs un ilgstošs darbs, kurā svarīga sapratne un sadarbība ar visām iesaistītajām pusēm, aģentūru LETA informēja SIF.

SIF īsteno daudzveidīgas aktivitātes diskriminācijas mazināšanai riskam pakļautajām personu grupām un tolerances veidošanai sabiedrībā atbilstoši programmai "Nacionāli saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstība".

"Pikselēšanas darbnīcā", mijiedarbojoties sabiedrībai kopā ar atbalsta centru ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", ikvienam bija iespēja piedalīties īpaša mākslas darba radīšanā, paužot savu atbalstu diskriminācijas izskaušanai sabiedrībā.

"Nevienlīdzīga attieksme var izpausties daudzās jomās - darbā, izglītībā, dažādās sadzīviskās situācijās, tādēļ ir ļoti svarīgi strādāt ar dažādām mērķgrupām. Gadu no gada ir vērojams, ka situācija pamazām uzlabojas, taču panākt attieksmes maiņu nav nemaz tik viegli un ātri. Pārmaiņu pamatā ir ilgstoša visu iesaistīto sadarbība un vienota sapratne. Lai cilvēki ar invaliditāti veiksmīgi integrētos sabiedrībā, atvērtiem sadarbībai jābūt ikvienam no mums," uzsvērusi SIF sekretariāta direktore.

Pasākuma dalībnieki - atbalsta centrs ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", kas jau vairāk nekā 20 gadus aktīvi strādā ar bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām integrāciju, iedrošina vēl aktīvāk iekļaut cilvēkus ar invaliditāti ikdienas sabiedriskajās norisēs, kā arī veidot iekļaujošāku vidi.

"Pikselēšanas darbnīca" ir viena no aktivitātēm kampaņā "Sajūti. Sadzirdi. Saproti", kuras mērķis ir veicināt izpratni un palielināt sabiedrības informētību par personu ar invaliditāti ikdienu, lomu sabiedrībā, diskriminācijas pazīmēm, ar ko nākas saskarties šai sabiedrības daļai. Īstenoto aktivitāšu rezultātā tiks veicināta tolerance un sabiedrības saliedētība starp diskriminācijas riskam pakļauto personu grupām.

Kopumā norisināsies trīs šādas radošās darbnīcas, trešā noslēdzošā notiks 20.augustā Rīgā Imantas apkaimes svētkos.

Kampaņu "Sajūti. Sadzirdi. Saproti" īsteno "Apeirons" un SIF programmā "Nacionāli saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstība".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.