Menu
 

Saeima paplašina par noziedzīgiem nodarījumiem sodītu personu iespējas pieteikties Zemessardzē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saeima ceturtdien trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Latvijas Republikas Zemessardzes likumā. Tie paredz, ka aizsardzības ministra izveidota komisija varēs izvērtēt arī personu, kuras sodītas par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem, tiesības tikt uzņemtām Zemessardzē.

Līdz šim likums paredzēja, ka par zemessargu nevar būt persona, kura sodīta par tīšu noziedzīgu nodarījumu, neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas, skaidro Saeimas preses dienests. Savukārt aizsardzības ministra izveidotai komisijai bija noteiktas tiesības atļaut personas uzņemšanu Zemessardzē, ja persona nav izdarījusi tīšu smagu vai sevišķi smagu noziegumu un sodāmība ir dzēsta vai noņemta.

Tāpat komisijai bija tiesības atļaut uzņemt personu Zemessardzē, ja pēc nolēmuma par kriminālprocesa izbeigšanu uz nereabilitējoša pamata ir pagājuši ne mazāk kā pieci gadi.

Izmaiņas paredz vienādot pieeju, nodrošinot ikvienai personai, kura sodīta par noziedzīgu nodarījumu, iespēju pieteikties uzņemšanai Zemessardzē un tikt izvērtētai, skaidrots likumprojekta anotācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.