Menu
 

Aptauja: Latvijā 78% iedzīvotāju vismaz reizi dienā seko līdzi kara notikumiem Ukrainā

  • Autors:  LETA
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Latvijā 78% iedzīvotāju vismaz reizi dienā seko līdzi Krievijas izvērstā kara notikumiem Ukrainā, pavēstīja "Benu aptiekas" pārstāvji atsaucoties uz apkopotajiem pētījuma "Stresa termometrs" jaunākajiem datiem.

Tostarp 5% iedzīvotāju notikumiem Ukrainā seko līdzi nepārtraukti vai gandrīz nepārtraukti, 34% šiem notikumiem seko līdzi vairākas reizes dienā, 16% - divas līdz četras reizes dienā, bet 23% - vienu reizi dienā.

Tikmēr 12% respondentu norādījuši, ka kara notikumiem Ukrainā līdzi seko retāk nekā reizi dienā, 7% šai informācijai vispār neseko līdzi, bet vēl 3% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Kompānijā norāda, ka pavasarī interese par kara notikumiem bija augstāka - marta beigās vismaz reizi dienā ziņām par karu Ukrainā līdzi sekoja 93%, bet maijā - 87%. Vasaras mēnešos interese saglabājās salīdzinoši līdzīga - jūlijā vismaz reizi dienā informācijai par Krievijas īstenoto karu Ukrainā līdzi sekoja 75%, bet augustā - 79% respondentu.

Analizējot datus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, secināts, ka notikumiem Ukrainā biežāk līdzi seko latvieši - viņu vidū vismaz reizi dienā to dara 85% respondentu, kamēr krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 72%. Tikmēr 9% latviešu un 14% krievvalodīgo minētajai informācijai līdzi seko retāk nekā reizi dienā, 3% latviešu un 6% krievvalodīgo to nedara vispār, bet vēl 2% latviešu un 6% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Nedaudz biežāk ziņām par karu Ukrainā līdzi seko vīriešu - viņu vidū vismaz reizi dienā to dara 86%, kamēr starp sievietēm šis rādītājs ir 81%. Tikmēr 9% vīriešu un 11% minētajiem notikumiem līdzi seko retāk nekā reizi dienā, 2% vīriešu un 5% sieviešu šai informācijai neseko vispār, bet vēl 2% vīriešu un tikpat sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Notikumiem Ukrainā biežāk līdzi seko cilvēki ar iegūtu augstāko izglītību - šajā respondentu grupā vismaz vienreiz dienā to dara 85%, kamēr starp cilvēkiem ar iegūtu vidējo izglītību šis rādītājs ir 82%. Tikmēr 12% respondentu ar augstāko izglītību un 11% ar vidējo izglītību šiem notikumiem līdzi seko retāk nekā reizi dienā, 4% ar augstāko izglītību un 3% ar vidējo izglītību šai informācijai līdzi neseko, bet vēl attiecīgi 2% un 3% katrā grupā konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Vērtējot iegūtos rezultātus pēc respondentu vecuma, secināts, ka biežāk ziņas par notikumiem Ukrainā lasa un klausās cilvēki vecumā virs 35 gadiem. Visbiežāk minētajiem notikumiem līdzi seko iedzīvotāji vecumā no 55 līdz 74 gadiem - viņu vidū vismaz reizi dienā to dara 90%, seko vecuma grupa no 35 līdz 44 gadiem (85%), iedzīvotāji vecumā no 45 līdz 54 gadiem (83%), iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem (80%) un iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem (73%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.