Menu
 

Ugunsdzēsēji varēs nekavējoties slēgt objektu, ja trīs reizes netiks ielaisti objektā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Iekšlietu ministrija Foto - Iekšlietu ministrija

2.novembrī Ministru kabinets atbalstīja grozījumu Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā. Turpmāk Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, veicot ugunsdrošības uzraudzību, varēs pieņemt lēmumu par būves, tās daļas vai būvobjekta ekspluatācijas apturēšanu, ja atbildīgā persona trīs reizes nebūs nodrošinājusi ugunsdrošības pārbaudes veikšanu objektā.

Iekšlietu ministrijā norāda, ka pastāv atsevišķi gadījumi, kad atbildīgā persona nenodrošina iespēju VUGD amatpersonām veikt valsts ugunsdrošības uzraudzību, kas savukārt var novest pie traģiskām sekām

Kā piemērs tiek minēts gadījums 2021.gada 28.aprīlī Merķeļa ielā 8, Rīgā, kur traģiskā ugunsgrēkā nelegālajā hostelī gāja bojā deviņi cilvēki. Saistībā ar šo gadījumu Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nolēmusi saukt pie kriminālatbildības divas personas.

Viens no apsūdzētajiem, zinot, ka viņam piederošajā īpašumā veikta patvaļīga pārbūve un tajā darbojas hostelis, būdams atbildīgs par ugunsdrošības noteikumu ievērošanu, nepildīja attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktos pasākumus, lai nodrošinātu ugunsdrošību visā viņam piederošajā īpašuma daļā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.