Menu
 

Smiltēns: Tikai īsts ļaunums var apzināti un mērķtiecīgi iznīcināt miljoniem savas valsts iedzīvotāju

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Tikai īsts ļaunums var apzināti un mērķtiecīgi iznīcināt miljoniem savas valsts iedzīvotāju tikai tāpēc, ka tie pieder kādai tautai, runā kādā valodā vai nodarbojas ar kādu amatu, sestdien, pie okupācijas upuru piemiņas memoriāla "Vēstures taktils" godinot Golodomora upuru piemiņu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Šodien Ukrainas tauta piemin Golodomora 90.gadskārtu, godinot 1932.-1933.gadā padomju varas mākslīgi izraisītā lielā bada upurus, kuru skaits mērāms miljonos.

Saeimas priekšsēdētājs atsaucās uz ASV prezidentu Ronaldu Reiganu, kurš 1983.gadā nodēvēja Padomju Savienību par Ļaunuma impēriju.

Viņš skaidroja, ka tas attiecināms gan uz to režīmu, kas izraisīja badu, gan uz mūsdienu Krieviju, kas uzbrukusi brīvai, neatkarīgai kaimiņvalstij.

"Arī latvieši šo ļaunumu ir pieredzējuši, un tāpēc varbūt labāk par visiem saprot Ukrainas cilvēku sāpes. Esmu lepns, ka mana valsts jau 2008.gadā atzinusi Golodomoru par staļiniskā režīma apzināti īstenotu teroru pret Ukrainas tautu", pauda Saeimas priekšsēdētājs.

Pasākumu Golodomora upuru piemiņai rīkoja Ukrainas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.