Menu
 

Saeimas priekšsēdētājs aicina jauniešus nepalikt malā, guļot dīvānā

  • Autors:  LETA
Foto: Reinis Inkēns, Saeima Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Sabiedrības locekļi nedrīkst palikt malā, guļot dīvānā vai tikai visu kritizējot, jo šādā gadījumā kādu dienu var pamosties valstī, kas pašiem nepatīk, uzrunājot jauniešu konkursa "Es lepojos" laureātus, šodien sacījis Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Kā informēja Saeimas preses dienests, konkurss "Es lepojos" tiek organizēts "Luma mācību centra" jauniešu projekta "Esi līderis!" ietvaros. Konkursa mērķis ir Latvijas valstiskuma apziņas veicināšana, lepnuma par Latvijas tautu un patriotisko jūtu stiprināšana. Konkursā piedalīties bija aicināti Latvijas vispārizglītojošo izglītības iestāžu 6. līdz 12.klašu skolēni.

Saeimas priekšsēdētājs pasniedza atzinības rakstus konkursa laureātiem divās klašu grupās. Pamatizglītības klašu grupā pirmo vietu ieguva Gulbenes vidusskolas audzēkne Agate Sīmane, otro vietu - Nīcas vidusskolas audzēkne Paula Radomišķe, bet trešo - Dundagas vidusskolas audzēkne Ance Enija Salcēviča.

Savukārt vidējās izglītības klašu grupā ar pirmo vietu apbalvota Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas audzēkne Rūta Krūzenberga, otro vietu ieguva Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas audzēknes Tīna Virbule un Kitija Berģe, bet trešo - Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas audzēknis Niks Ričards Odiņš.

Skatītāju simpātiju balvas Saeimas priekšsēdētājs pasniedza Ilūkstes Raiņa vidusskolas audzēknei Samantai Dzenei pamatizglītības klašu grupā, kā arī Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas audzēknēm Patrīcijai Borovecai un Emīlijai Mikuļskai vidējās izglītības klašu grupā.

"Ne jau supervaroņi glābs pasauli. Tie būs krietni cilvēki, kas dzīvo tepat blakus. Tie, kas labi dara savu darbu, palīdz citiem, nav vienaldzīgi un padara pasauli siltāku un labāku," sacījis Smiltēns, mudinot visus domāt, "kāds es vēlos būt, ko sasniegt, kādu vēlos dzīvi savai ģimenei, novadam vai pilsētai, kā būtu jāattīstās mūsu valstij, ko darīt, lai mūsu planēta būtu zaļa un tajā valdītu miers".

"Esmu pārliecināts, ka tik redzīgi, aktīvi un malā nestāvoši jauni cilvēki kā jūs ir droša garantija, ka ar mūsu valsti viss būs kārtībā. Ka jūsu ģimenēm, jūsu novadiem, jūsu valstij būs, ar ko lepoties," piebildis Smiltēns.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.