Menu
 

ĀM: Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs ir noteikti drošības režīmi

  • Autors:  LETA
Foto - Ārlietu ministrija Foto - Ārlietu ministrija

Ārlietu ministrijā (ĀM) un Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs ir noteikti drošības režīmi ar atbilstošām drošības procedūrām, norādīja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

LETA jau rakstīja, ka Ukrainas vēstniecības un konsulāti sešās Eiropas valstīs saņēmuši paciņas, kurās bijušas dzīvnieku acis. Paciņas ar dzīvnieku acīm saņemtas pēc tam, kad Ukrainas vēstniecība Madridē saņēma vēstuļbumbu, kas atverot eksplodēja, viegli ievainojot vienu vēstniecības darbinieku.

Šī bija viena no vēstuļbumbām, kas šonedēļ atklātas Spānijā. Tikmēr Vatikānā no vandālisma cietusi ieeja Ukrainas sūtņa rezidencē, bet Ukrainas vēstniecība Kazahstānā saņēma brīdinājumu par iespējamu uzbrukumu, bet tā izrādījās viltus trauksme.

Eglīte uzsvēra, ka drošības procedūras izstrādātas, ievērojot valsts drošības iestāžu rekomendācijas un spēkā esošo normatīvo bāzi.

ĀM preses sekretāre norādīja, ka ārlietu dienesta ikdienas darbā tiek ievērotas drošības procedūras, kas saistītas ar korespondences apriti. Ņemot vērā notikušos uzbrukumus Ukrainas vēstniecībām, pasta sūtījumiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

"Katrs ārpuskārtas gadījums, kas skar pārstāvniecību drošību, tiek vērtēts atsevišķi, ciešā sadarbībā ar Latvijas un uzņemošās valsts drošības dienestiem," skaidroja Eglīte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.