Menu
 

Avāriju LVRTC datu centrā izraisījusi cilvēciska kļūda

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Avāriju "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC ) datu centrā izraisīja cilvēciska kļūda, aģentūrai LETA skaidroja LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Šodien īsi pirms plkst.15 LVRTC infrastruktūrā notika tehnoloģiska avārija, kuras rezultātā nebija pieejama vai bija ierobežota LVRTC datu centra darbība. Tas ietekmēja arī šajā datu centrā izvietoto resursu un pakalpojumu pieejamību. Avārija nav saistīta ar kiberuzbrukumu, uzsver centrs.

Tehnoloģiskās avārijas ietekmi juta visu trīs mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēju klienti, kā arī vairāku interneta sakaru pakalpojumu sniedzēju klienti, kuri saskārās ar īslaicīgiem interneta un interneta vietņu darbības traucējumiem.

Tāpat avārija ietekmēja uzticamības pakalpojumus.

Avārija tika novērsta nepilnu divdesmit minūšu laikā un pēc tās novēršanas ir uzsākta visu pakalpojumu secīga atjaunošana, informēja Sprugaine. Daļai e-paraksta klientu aizvien pakalpojums ir nepieejams vai ierobežots.

Sprugaine skaidroja, ka tehnoloģiskā avārija notika darbu laikā un to izraisīja cilvēciska kļūda, kas ir identificēta. Ne LVRTC darbinieki, ne tā klientu un piegādātāju personāls avārijas laikā nav cietis un nav bijis apdraudēts, uzsver centrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.