Menu
 

Smiltēns Ukrainai sola nemainīgu Latvijas palīdzību līdz uzvarai

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Latvijas atbalsts Ukrainai būs nemainīgs līdz pat tās uzvarai, otrdien, pavadot ceļā uz Kijevu desmit "Rīgas satiksmes" autobusus un humāno palīdzību, teica Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS). Viņš uzsvēra, ka šī palīdzība ir ļoti svarīga, jo Kijivā joprojām ielās izbraucot autobusi ar granātu šķembu caursistiem sāniem.

Citējot Krievijas agresoru bieži minēto frāzi "Mēs varam atkārtot", Smiltēns uzsvēra: "Mēs arī varam atkātot. Un darīsim to tik ilgi, cik būs nepieciešams".

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa uzsvēra, ka šie autobusi, kas tiek vesti uz Kijivu, Rīgai kalpojuši 20 gadus, bet tie esot labā tehniskā kārtībā, un uzņēmums par tiem esot pienācīgi rūpējies. Vēl decembrī tie brauca maršrutos galvaspilsētas ielās. "Ar šiem autobusiem mēs sūtām savu darbu, mīlestību un uzvaras vēlējumus, ukraiņu tautai," teica Innusa.

Savukārt Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) pateicās pilsētas iedzīvotājiem par sarūpētajām kravām, par iespēju piepildīt autobusus ar ukraiņiem nepieciešamajām lietām.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, ņemot vērā aukstos laikapstākļus un Krievijas mērķtiecīgos uzbrukumus Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, iedzīvotāji ziedojuši arī siltu apģērbu, segas, guļammaisus, sildītājus un elektrības ģeneratorus. Kopējais kravas apjoms ir aptuveni 50 tonnas, savukārt naudas izteiksmē kopējā humānās palīdzības ziedojumu vērtība ir aptuveni 200 000 eiro.

Otrdien plkst.8.15 Rīgā no Vestienas ielas 35 uz Kijivu devās desmit Rīgas dāvinātie autobusi. Pasākumā piedalījās arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, kurš pateicās pa šo palīdzību un uzvēra tās nozīmi.

LETA jau ziņoja, ka iedzīvotāji tika aicināti piepildīt autobusus ar humāno palīdzību - precēm bērniem, higiēnas precēm, ilgi uzglabājamu pārtiku, dzeramo ūdeni, kā arī mājdzīvnieku barību. Autobusi no Rīgas dosies līdz Ukrainas - Polijas robežai, kur tos sagaidīs un vedīs tālāk jau Ukrainas pārstāvji.

LETA jau vēstīja, ka pirmie 11 Rīgas ziedotie autobusi, piepildīti ar iedzīvotāju ziedotajām humānās palīdzības sūtījumiem, uz Ukrainu devās 2022.gada aprīļa beigās.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.