Menu
 

Saeimas Cilvēktiesību komisija: NEPLP lēmums anulēt apraides atļauju "TV Rain" ir korekts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīcība, anulējot apraides atļauju Krievijas neatkarīgajam medijam “TV Rain”, ir bijusi korekta un ir atbalstāma, trešdien pauda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

Kā vēsta Saeimas preses dienests, komisijas deputāti atzīmēja, ka NEPLP lēmums ir bijis pareizs no valstiskuma viedokļa. “”TV Rain” darbībā bijuši vairāki pārkāpumi. Viens no tiem – valodas celiņa nenodrošināšana valsts valodā, un izņēmumi latviešu valodas aizsardzībā nav pieļaujami,” atzīmēja Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante.

“Atļaut “TV Rain” uzsākt darbību Latvijā bija politisks lēmums, lai sniegtu atbalstu Krievijas neatkarīgajiem medijiem, kuru brīva darbība kaimiņvalstī vairs nebija iespējama. Taču tas nenozīmē, ka mediji, kuri uzsākuši darbu šeit, drīkst strādāt, neievērojot un necienot Latvijas likumus,” uzsvēra I.Brante.

Cilvēktiesību komisijas sēdē deputāti uzklausīja “TV Rain” skaidrojumu par medijam noteikto prasību neievērošanu un viedokli par aizvadītā gada nogalē notikušo apraides atļaujas anulēšanu. “TV Rain” pārstāvji deputātus informēja, ka apstrīdēs NEPLP lēmumu tiesā, jo uzskata to par nesamērīgu.

Tāpat sēdē spriests par “TV Rain” saņemto apraides atļauju Nīderlandē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.