Menu
 

Binde: Jo tehnoloģiskāki un inovatīvāki kļūstam, jo vairāk jādomā par drošību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jo tehnoloģiskāki un inovatīvāki kļūstam, jo vairāk jādomā par drošību, šodien ekspertu konferencē "Digitālais briedums un kibernoturība Latvijas ilgtspējai" sacīja SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) prezidents Juris Binde.

Viņš sacīja, ka LMT darbības virsmērķis, strādājot pie inovācijām, ir panākt, ka Latvija kļūst par viedvalsti, tostarp iepludinot augstākās tehnoloģijas ikdienas procesos.

Digitālajā laikmetā visa centrā ir kiberdrošs cilvēks, un no digitālo rīku izmantošanas viedokļa pašreiz esam prasmīgi, tomēr klibo zināšanas digitālajā drošībā un digitālo finanšu pratībā. Binde konferencē uzsvēra, ka, lai uzlabotu kiberdrošību, ir jāveic vairākas darbības izglītības veicināšanai, jo zināšanas eksaktajās jomas ir nepieciešamas ne tikai inženieriem, bet visu jomu speciālistiem.

Tomēr cilvēciskais faktors ir tas, kas jāņem vērā visvairāk, jo "sabiedrības digitālais briedums ir pamats Latvijas kibernoturībai".

Pašreiz informatīvajā telpā nākas cīnīties pret propagandu, tāpēc ikdienas publiskajā telpā nepieciešams stiprināt mūsu identitāti un valodu. "Skarbākās cīņas tiek piedzīvotas kibertelpā. Var radīt neskaitāmus antivīrusus, tomēr nevar garantēt, ka nebūs radusies kāda cilvēciska kļūda," sacīja Binde.

Augsta līmeņa konferenci rīko biedrība "Latvijas Formula 2050" sadarbībā ar Latvijas Universitāti, VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, AS "Latvijas valsts meži", AS "SEB banka", "Latvijas Mobilais Telefons".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.