Menu
 

"Cert.lv": Latvijas noturība kiberdrošības jautājumos vērtējama diezgan labi

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas noturība kiberdrošības jautājumos vērtējama diezgan labi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

"Kopumā mūsu briedums un kiberdrošības noturība kā valstij ir vērtējama diezgan labi. To arī rāda mūsu spēja pretstāvēt šiem te kiberuzbrukumiem, kas ir bijuši visapjomīgākie un ilgstošākie, kādi ir pieredzēti līdz šim," teica Teivāns.

Viņš norādīja, ka Latvija "labi tur līdzi", aktuālajiem jautājumiem drošības jautājumos, kā arī pietiekami labi identificē izaicinājumus un savlaicīgi meklē nepieciešamos risinājumus. Vienlaikus ir arī lietas, kuras nepieciešams uzlabot, piemēram, jāstrādā pie vienotas stratēģijas izveides, lai novērstu iespējamos apdraudējumus, akcentēja Teivāns.

Runājot par iepriekš izplatīto brīdinājumu par krāpniekiem, kuri uzdodas par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvjiem, Teivāns norādīja, ka krāpnieki, visticamāk, atrodas ārpus Latvijas. 

Turklāt viņi nav īpaši pacentušies pārtulkot kampaņu, kas bija Lietuvai mērķēta, uz kvalitatīvu latviešu valodu, viņš piebilda.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Cert.lv" brīdinājis iedzīvotājus par krāpniekiem, kas uzdodas par VID.

"Cert.lv" aicina iedzīvotājus būt modriem, jo krāpnieki VID vārdā sūta SMS paziņojumus par nodokļu atmaksu.

Paziņojumā iekļauta saite, kas ved uz pikšķerēšanas vietni, kas var imitēt gan "SEB", gan "Luminor" internetbanku.

Krāpnieku mērķis ir izgūt bankas piekļuves datus, uzsver "Cert.lv".

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.