Menu
 

Ādažu bāzē godinās kritušo karavīru piemiņu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ādažu bāzē godinās kritušo karavīru piemiņu Foto: Vita Kubiņeca, Latvijas armija

9. novembrī Ādažu bāzē notiks piemiņas pasākums, lai godinātu Latvijas karavīrus, kuri, pildot kaujas uzdevumus, ziedojuši savas dzīvības. Kritušo karavīru piemiņas pasākumu apmeklēs aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Jau tradicionāli pirms Lāčplēša dienas Ādažu bāzē tiek rīkots piemiņas brīdis starptautiskajās operācijās Afganistānā un Irākā kritušajiem karavīriem, kam dots nosaukums “Karavīru nakts”, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente majore Mairita Senkevicina.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Ilmārs Atis Lejiņš, stāstot par kritušo karavīru piemiņas pasākumu, uzsver: “Pat ja karavīrs ir kritis, viņš joprojām ir mūsu biedrs. Tas dod mums spēku un ticību iesaistīties grūtos kaujas uzdevumos.”

Pasākums sāksies Ādažu bāzes kapelā ar svētbrīdi, pēc kura kritušo karavīru piederīgie, dienesta biedri, ar kuriem kopā dienējuši kritušie, un Ādažu bāzē izvietotie karavīri noliks svecītes pie pieminekļa kritušajiem biedriem.

Kopš Latvijas armijas atjaunošanas Latvijas karavīri ir piedalījušies daudzās starptautiskajās operācijās un kaujas uzdevumos, ziedojot savas dzīvības Latvijas drošības stiprināšanai. Ar saviem darbiem viņi ir pierādījuši, ka Latvijas armijas karavīri ir lojāli un pašaizliedzīgi augstāko vērtību aizstāvēšanā, norāda M. Senkevicina.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.