Menu
 

Snigšana daudzviet apgrūtina braukšanu; uz ceļiem strādā 125 tehnikas vienības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Snigšana daudzviet apgrūtina braukšanu; uz ceļiem strādā 125 tehnikas vienības Foto: VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs"

Šajā piektdienā intensīva snigšana daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts autoceļiem. VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) strādā diennakts režīmā, un ziemas dienesta operatīvie dežuranti apseko un uzrauga ceļus. Šobrīd ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 125 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Piesnigušos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, nepieciešamības gadījumā darbi tiek veikti atkārtoti. Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, pēc autoceļu uzturēšanas klases sadalījuma. Šajā piektdienā dienesta darbi uzsākti jau plkst. 3.50, informē LAU komunikācijas speciāliste Maija Eglīte.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi šobrīd ir valsts centrālajos rajonos, Kurzemē un vietām Vidzemē. Laika prognozes liecina, ka turpmākajās stundās intensīva snigšana sasniegs Latgales reģionu, kur LAU ziemas tehnikas vienības ir gatavas uzsākt darbu. Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Lai uzlabotu satiksmes drošību un informētu ceļu lietotājus par posmiem, kuros konkrētajā brīdī tiek veikti ceļu uzturēšanas darbi, ziemas tehnikas vienības ir aprīkotas ar GPS un tām līdzi var sekot tiešsaistes režīmā aplikācija “Waze” un VAS “Latvijas valsts ceļi” mājaslapas kartē, norāda M. Eglīte.

Tāpat autovadītāji ir aicināti informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, zvanot uz Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9092 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļi, ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti arī uz vairāk nekā 900 tiltiem, vēsta M. Eglīte.


atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.