Menu
 

Populārākie e-pakalpojumi pērn – iesniegums VSAA, Nederīgo dokumentu reģistrs un dzīvesvietas deklarēšana

  • Autors:  LETA
Populārākie e-pakalpojumi pērn – iesniegums VSAA, Nederīgo dokumentu reģistrs un dzīvesvietas deklarēšana Foto: pixabay.com

Pērn valsts pakalpojumu portālā "Latvija.lv" visbiežāk izmantotie e-pakalpojumi bija iesniegums Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA), dokumentu pārbaude Nederīgo dokumentu reģistrā un dzīvesvietas deklarēšana, liecina Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) apkopotie dati.

Iesniegumi VSSA iesniegti 883 859 reizes, dokumentu pārbaude Nederīgo dokumentu reģistrā – 297 484 reizes, bet dzīvesvietas deklarēšana – 226 472 reizes. Kopumā patlaban portālā "Latvija.lv" e-pakalpojumus piedāvā 26 iestādes.

Kā liecina VRAA apkopotie dati, visbiežāk lietotie e-pakalpojumi pēc maksājumu skaita pērn bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu nomaksa – 202 282 reizes, ieskatīšanās zemesgrāmatas nodalījumā – 48 320 reizes un nekustamā īpašuma nodokļa apmaksa tiešsaistē – 42 537. Populārs bijis arī Jūrmalas pilsētas domes piedāvātais pakalpojums – caurlaides iegāde iebraukšanai pilsētā –, tas izmantots 40 314 reizes.

Tāpat VRAA dati liecina, ka kopumā 2018. gadā portālā "Latvija.lv" pieejamie valsts un pašvaldību e-pakalpojumi skatīti 13,02 miljonus reižu, kas ir par 30,38% vairāk nekā 2017. gadā. Tāpat pērn e-pakalpojumus sākuši lietot 940 000 lietotāju.

Valsts pārvaldes pakalpojumu portāls "Latvija.lv" ir tīmekļa vietne, kas vienuviet nodrošina valsts pārvaldes pakalpojumu un ar tiem saistītās informācijas pieejamību privātpersonām un valsts pārvaldei, piekļuvi e-pakalpojumiem un elektronisko saziņu starp privātpersonām un valsts pārvaldi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.