Menu
 

Paredz līdz nākamā gada nogalei pabeigt izmaiņas portāla "Latvija.lv" lietotāju saskarnē

  • Autors:  LETA
Paredz līdz nākamā gada nogalei pabeigt izmaiņas portāla "Latvija.lv" lietotāju saskarnē Ekrānšāviņš: www.latvija.lv

Valsts Reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) līdz nākamā gada novembrim iecerējusi pabeigt jau uzsāktos darbus pie portāla "Latvija.lv" lietotāju saskarnes uzlabošanas, Saeimas Ilgtspējīgās attīstības komisijas E-pārvaldes apakškomisijas sēdē sacīja VRAA direktora vietnieks Edgars Cīrulis.

VRAA pārstāvis skaidroja, ka e-pakalpojumu jaunākajā versijā tiek strādāts pie uzlabojumiem meklēšanas funkcijās un iespējām lietotājiem iegūt informāciju par saviem datiem dažādos valsts pārvaldes reģistros. Tāpat jaunākajā versijā iecerēti dažādi funkcionāli uzlabojumi, tostarp lietotāju viedokļu apkopošanas iespējamība, apvienotās e-pasta validācijas ieviešana, kā arī notifikāciju serviss, kas iedzīvotājiem, piemēram, ar īsziņām, sniegtu informāciju par aktuāliem pakalpojumiem vai citām iespējām interneta portālā.

Kā būtisku mērķi Cīrulis norādīja portāla virzīšanos uz tā dēvēto "mobile first" saskarnes veidošanu, tādējādi padarot "Latvija.lv" lietošanu ērtāku gan lietošanai datorā, gan arī citās viedierīcēs.

VRAA pārstāvis skaidroja, ka vairāk nekā divus mēnešus jau norisinās portāla testa lietojamības sesijas, kurās iesaistās dažādu gan ekonomisku, gan sociālo grupu iedzīvotāji. Cīrulis arī norādīja, ka līdzās pašreizējās portāla sistēmas uzlabošanai Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi tiek izmantoti ar mērķi arī uzlabot sistēmu, lai, piemēram, jaunu pakalpojumu vai moduļu ieviešanā būtu jāpatērē mazāks laiks programmējot.

VRAA iecerējusi portālā "Latvija.lv" attīstīti e-pakalpojumus lauksaimniekiem un atkritumu apsaimniekotājiem, kā arī apvienot portālā dažādu pašvaldību veidotos e-pakalpojumus, kas, kā liecina VRAA novērojumi, pilda vienu un to pašu funkciju, taču dažādu savstarpējo atšķirību dēļ nesamazina biokrātisko slogu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.