Menu
 

Divu mēnešu laikā pie administratīvās atbildības saukti seši Saeimas deputāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājas biedrs Vitālijs Orlovs. Foto - Saeimas administrācija Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājas biedrs Vitālijs Orlovs. Foto - Saeimas administrācija

No 2018.gada 6.novembra līdz šī gada 8.janvārim pie administratīvās atbildības saukti seši 13.Saeimas deputāti. Par to Saeimai ceturtdien ziņojumu sniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājas biedrs Vitālijs Orlovs.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra sniegto informāciju, naudas sods par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu piemērots deputātiem Kasparam Ģirģenam, Jānim Urbanovičam un Viktoram Valainim. Tāpat naudas sods piemērots deputātam Vitālijam Orlovam par aizlieguma ceļa zīmju prasību pārkāpšanu, vēsta Saeimas Preses dienests.

IeM arī informē, ka naudas sods par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu piemērots deputātam Edgaram Kucinam, bet deputātam Didzim Šmitam – par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu.

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar 2016.gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāta administratīvai sodīšanai vairs nav nepieciešama parlamenta piekrišana. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.