Menu
 

Rīgā gaidāms ģenerāļa Pētera Radziņa piemiņas pasākums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ģenerāļa Pētera Radziņa biedrība Foto: Ģenerāļa Pētera Radziņa biedrība

2. maijā notiks Ukrainas tautas armijas ģenerālštāba priekšnieka vietnieka, Neatkarības kara armijas virspavēlnieka štāba priekšnieka, Latvijas armijas komandiera, Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera un Triju Zvaigžņu ordeņa lielkrusta komandiera ģenerāļa Pētera Radziņa dzimšanas dienas atceres pasākums. Pasākuma norises vieta – 11. novembra krastmalas un Daugavas gates stūrī pie piemiņas plāksnes, informē Ģenerāļa Pētera Radziņa biedrības pārstāvis Agris Purviņš.

Piemiņas pasākums sāksies plkst. 18.00. Ir paredzēta latviešu un ukraiņu patriotisko dziesmu atskaņošana, kā arī dzejoļu priekšlasījumi. Uzrunas teiks Saeimas deputāti, NBS pārstāvji un viesi no Ukrainas. Pasākumā piedalīsies P. Radziņa ģimenes radinieki, Ģenerāļa Pētera Radziņa biedrība, Ukrainas atbalsta biedrība, Ukrainas karavīri, Latvijas zemessargi.

Pēteris Radziņš: "Kara vadīšana prasa nepārtrauktu visintensīvāko nervu darbu; še ir jāaprēķina darbība, kad daudzi dati pilnīgi nezināmi, kad katru brīdi izdevības vietā var nākt negaidīta neizdevība un, beidzot, kad ir jāuzņemas atbildība par tūkstošu cilvēku dzīvībām, kad jāvada tūkstoši un desmiti tūkstoši cilvēki un no šīs vadīšanas atkarājas visas tautas un valsts liktenis."

"No ģenerāļa Radziņa tik tiešām bija atkarīgs latviešu tautas un valsts liktenis – 1919. gadā viņa vadībā mēs izcīnījām savu valsti. Pieminēsim un neaizmirsīsim!" aicina A. Purviņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.