Menu
 

Mārupē notiks NATO izvēršamās telts svinīgā atklāšanas ceremonija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceturtdien, 23. maijā, plkst. 10.00 Mārupē, Rīgā,  Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonā notiks NATO izvēršamās telts svinīgā atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vadība, kā arī NATO Atbalsta un iepirkuma aģentūras pārstāvji.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos brigādes ģenerālis Imants Ziediņš stāsta, ka 2017.gada jūnijā sadarbībā ar NATO Atbalsta un iepirkuma aģentūru iegādātas pirmās četras izvēršamās teltis, kas paredzētas 400 karavīru un zemessargu izmitināšanai. Teltis ir izvietotas un aktīvi izmantotas Ādažu bāzē un mācību poligonā "Meža Mackeviči" Daugavpils novadā, kas ir būtisks atspaids sabiedrotos spēku uzņemšanā un apmācību procesa nodrošināšanā.

Šogad iegādātas vēl četras teltis. “800 karavīru un zemessargu izmitināšanai paredzētās teltis  ir būtisks solis Zemessardzes organizēto nometņu kapacitātes veidošanai,” teic I.Ziediņš.

2019.gadā īstenotais iepirkuma summa ir 1 049 118 eiro. Šī iepirkuma ietvaros tika iegādātas četras izvēršamas teltis, kā arī  istabu nodalījumu sienas, durvis, apgaismojumu, elektrības rozetes, divstāvīgās gultas, personīgos skapīšus, sildītājus, ģeneratorus, kā citu nepieciešamo aprīkojumu. Maijā pabeigta šo telšu uzstādīšana militārajā poligonā “Mežaine” Skrundā, Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonā Mārupē, kā arī Zemessardzes 34.kājnieku bataljonā Daugavpilī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.