Menu
 

Trešdiena, 10 Oktobris 2018

Jaunmārupē atklāts muzikālais parks

Trešdien sirsnīgā gaisotnē Jaunmārupē, iepretim Sabiedriskā centra ēkai tika atklāts muzikālais parks, kurā uzstādīti brīvdabas mūzikas instrumenti. Tā ir jauna publiska atpūtas vieta novada iedzīvotājiem, kurā ir iespējams izmēģināt savas muzikālās prasmes uz ksilofona, bungām, marimbas, vertikālajiem un melodiskajiem zvaniem.

Lasīt vairāk...

Diriģents Andris Nelsons atsācis spēlēt savu pirmo mūzikas instrumentu

Izcilais latviešu diriģents Andris Nelsons pēc sešu gadu pārtraukuma atkal viesosies Latvijā, šoreiz trijos koncertos – 13. un 14. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā un 16. oktobrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" – uzstājoties kopā ar Leipcigas "Gewandhaus" orķestri, operdziedātāju Kristīni Opolais un trompetistu Hokanu Hardenbergeru. Turklāt, lai gan darbs un karjera divkārtējo "Grammy" balvas laureātu aizvedusi tālu pasaulē, dodot iespēju viņam strādāt ar pasaules labākajiem orķestriem, Andrim aizvien rūp tas, kas notiek Latvijā. Par to arī mūsu sarunā.   

Lasīt vairāk...

Piedaloties ZAAO akcijā, vidzemnieki palīdz apaut 5000 pēdu

Septembrī notika SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta lietotu apavu vākšanas akcija “Pazole”, kuras laikā iedzīvotāji bija aicināti uz 20 ekolaukumiem nogādāt lietošanai vēl derīgus apavus. Akcija guva iedzīvotāju atsaucību. Nogādāšanai uz attīstības valstīm ekolaukumos nodoti vairāk nekā 2500 apavu pāru, tādējādi palīdzot apaut vismaz 5000 pēdu.

Lasīt vairāk...

VEF Kultūras pilī ar spilgtu programmu priecēs orķestris "Sinfonietta Rīga" un virtuozais čellists Metjū Bārlijs

25. oktobrī VEF Kultūras pils Lielajā zālē krāšņā koncertprogrammā apvienosies divas izcilas profesionālās mūzikas vienības – orķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā un virtuozais čellists Metjū Bārlijs (Matthew Barley, Lielbritānija) – divi muzikāli spēki, kuru muzicēšanas meistarību raksturo jauneklīgums, dzīvīga aizrautība un nepārtraukts izzināšanas prieks.

Lasīt vairāk...

Grantu programmas "(ie)dvesma" otrajā sezonā iesniegtas 55 biznesa idejas

"SEB bankas", Jūrmalas pilsētas, kā arī Ķekavas, Olaines, Mārupes un Siguldas novada kopīgi rīkotās grantu programmas "(ie)dvesma" otrajā sezonā saņemti 55 pieteikumi par kopumā gandrīz 450 tūkstošiem eiro. Šogad jaunajiem uzņēmējiem pieejamais finansējums pieaudzis līdz 60 tūkstošiem eiro un maksimālā summa vienam grantam ir 10 tūkstoši eiro.

Lasīt vairāk...

Babītes novadā gaidāma kokļu spēles meistarklase un koncerts

20. oktobrī Babītes novada pašvaldības kultūrizglītības centrā norisināsies Kokļu diena, kas ir viens no projektu konkursa “Ģimenei. Videi. Izaugsmei Babītes novadā” atbalstītajiem projektiem. Kokļu dienas ietvaros Babītes novada iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt tradicionālo kokļu spēles meistarklasi un kokļu mūzikas koncertu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.