Menu
 

Pirmdiena, 25 Februāris 2019

Autotransporta direkcija izvērtē Pierīgas autobusu maršrutu nodošanu "Rīgas satiksmei"

SIA "Autotransporta direkcija" ir sākusi izskatīt priekšlikumu par Pierīgas autobusu maršrutu nodošanu SIA "Rīgas satiksme" pārziņā, informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Lilita Pelčere. Direkcijā apstiprināja, ka ir saņemts "Rīgas satiksmes" priekšlikums ar attiecīgā uzņēmuma vēlmēm un redzējumu par maršruta tīkla izmaiņām Pierīgā.

Lasīt vairāk...

Olainietes iekļuvušas konkursa "Laukiem būt!" finālā

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotā konkursa “Laukiem būt!” pusfinālā noskaidroti 16 jaunieši, kuri četrās dažādās kategorijās marta beigās konkursa finālā sacentīsies par naudas balvu sava biznesa idejas īstenošanai. Finālistu vidū ir arī divi projekti, kuru autores ir olainietes.

Lasīt vairāk...

Raimonda Paula un Andra Bērziņa jaunā programma skanēs arī Inčukalnā, Carnikavā un Piņķos

11.aprīlī Inčukalna tautas namā, 19.aprīlī Carnikavas tautas namā “Ozolaine” un 3.maijā Babītes Kultūrizglītības centrā Piņķos skanēs Maestro Raimonda Paula un aktiera Andra Bērziņa jaunā dziesmu programma “Es šonakt sēdēšu uz jumta” – divpadsmit īpaši viņam rakstītas jaunas dziesmas ar Leona Brieža, Guntara Rača un Jāņa Petera vārdiem, kā arī Imanta Ziedoņa, Viljama Šekspīra, Māras Zālītes, Raiņa un citu izcilu dzejnieku dzejas lasījumi Andra Bērziņa interpretācijā.

Lasīt vairāk...

Laura Penele uzvarējusi Latvijas ziemas čempionāta otrajā posmā

  • Publicēts Sports

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā aizvadīts Latvijas ziemas čempionāta otrais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kurā sportisti sacentās desmit maršrutos dažādās vecuma un meistarības grupās. Sacensību sarežģītākajā maršrutā uzvarēja Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M no Mārupes novada zemnieku saimniecības “Lielceri”.

Lasīt vairāk...

Pieci vienkārši ikdienas paradumi, kas palīdzēs saudzēt vidi

Lai gan Latvija var lepoties ar daudzviet neskartu dabu un starptautiskiem panākumiem dažādās dzīves jomās, vēl garš ceļš ejams veselīgas vides veidošanā un atkritumu šķirošanā. Pārstrādāto sadzīves atkritumu apjoms Latvijā aug, taču tas notiek lēni. Pēc Eiropas Savienības (ES) sadzīves atkritumu pārstrādes rādītājiem Latvija šobrīd ierindojas vien 24. vietā ar 25,2% pārstrādāto atkritumu, atpaliekot arī no tuvākajiem kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem.

Lasīt vairāk...

Leonards Inkins. Cilvēks dzīvo, kā ir mācīts

Mācās viņš ne tikai skolā, bet arī ikdienā. Mācās no savām un citu kļūdām. Pat krokodili, skatoties uz citu, neveiksmēm mācās. Esmu vērojis kādu pētījumu – gaļā iemontēja vadiņus un pa tiem palaida strāvu. Izrāpjas no ūdens vairāki krokodili, un veiksmīgākais paķer nolikto gaļas gabalu. Dabūjis strāvas triecienu to atlaiž un dodas prom. Ko dara pārējie? Tie arī dodas prom. Viņi mācās ne tikai no savām, bet arī no citu sugas brāļu kļūdām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.