Menu
 

Svētdiena, 11 Augusts 2019

Mēs reformu vai reforma mūs?

Kā daudzviet Latvijā, arī Pierīgas Čiekurciemā lielas kaislības izraisa administratīvi teritoriālā reforma jeb vienkārši – reforma. Sarežģītu, ierēdniecisku jēdzienu pārpilnība kopā ar likumu pantu piesaukšanu un visādām citām sarežģītām lietām saērcina ļaudis, kuri gribētu paši saprast, kādi ieguvumi un riski izceltos, kad sāks darboties jauna novadu sistēma.

Lasīt vairāk...

Paēdušiem, slaidiem un veseliem – ēdienkarte pēc 50

Veselīgs un sabalansēts uzturs ir būtiska pilnvērtīgas dzīves sastāvdaļa jebkurā vecumā, tomēr dzīves pilnbriedā, sasniedzot 50 gadu vecumu, cilvēka organismā notiek nozīmīgas izmaiņas - pastiprinās hormonālie procesi, mainās ķermeņa tauku daudzums, kā arī cilvēki kļūst uzņēmīgāki pret dažādām saslimšanām. Tāpēc īpaša uzmanība jāpievērš uzturā lietotajiem produktiem.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Inflācija kļūs rāmāka, bet ar atsevišķiem uzplaiksnījumiem

Jūlijā piedzīvojām spēcīgu cenu līmeņa pazemināšanos 1% apmērā, ko galvenokārt noteica sezonālie faktori un degvielas cenas samazināšanās. Pēc šādiem atplūdiem, gada inflācija noslīdēja līdz 2,9%. Lielāko ietekmi uz inflācijas kāpumu gada izteiksmē veido pārtikas, alkohola, mājokļa, kā arī dažādu izklaides un atpūtas pakalpojumu sadārdzināšanās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.