Menu
 

Pirmdiena, 28 Decembris 2020

Mārupes novada dome apstiprina pašvaldības budžetu 2021.gadam; izdevumi paredzēti 47,21 miljona eiro apmērā

Apstiprināts Mārupes novada pašvaldības 2021.gada budžets, kurā, līdzīgi kā šogad, teju divas trešdaļas budžeta investīcijas plānotas izglītības nozarei. Joprojām ievērojamus budžeta līdzekļus pašvaldībai nākas maksāt arī pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, nākamgad tam novirzot 4,46 miljonus eiro.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 51% iedzīvotāju baidās no kritieniem uz slidenām ietvēm

Iestājoties aukstākiem laikapstākļiem, nepieciešams ne tikai atbilstošs apģērbs, bet arī jāatsvaidzina iemaņas, pārvietojoties pa slidenām ietvēm. Lielākā daļa aptaujāto Latvijas iedzīvotāju 16-64 gadu vecumā atzīst,  ka baidās no kritieniem –  bailes pakrist jo īpaši liek izjust slidenās ietves lietainā laikā un ziemas mēnešos, liecina “Mēness aptieka” un tirgus pētījumu aģentūras “Nielsen” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

No 1.janvāra sūtījumiem uz trešajām valstīm sīkāk jāatšifrē saturs

Atbilstoši starptautiskās pasta nozares organizācijas Pasaules pasta savienības jaunajiem standartiem no 2021.gada 1.janvāra pasta sūtījumiem uz trešajām valstīm – ārpus Eiropas Savienības – būs jānorāda detalizētāks sūtījuma saturs. Šāda prasība saistīta ar maksimāli izsmeļošu sūtījumu datu un muitai nepieciešamās informācijas apmaiņu starp valstīm. Klientiem ātrāk un ērtāk sūtījumus ir noformēt un satura informāciju aizpildīt elektroniski “Latvijas pasta pašapkalpošanās vietnē , kas 2021.gada janvārī piedāvās klientiem vēl komfortablākus un vienkāršākus sūtījuma noformēšanas risinājumus.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 58 % iedzīvotāju mēdz pārsniegt ikdienā pieļaujamās alkohola normas

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ikdienā mēdz pārsniegt pieļaujamās alkohola normas, liecina “Mana aptieka & Apotheka” Veselības indeksa pētījuma rezultāti. Turklāt līdz ar pulcēšanās ierobežojumiem arvien biežāk tiek organizētas tiešsaistes ballītes, kas iezīmē risku alkohola lietošanai vienatnē un lielākās devās. 

Lasīt vairāk...

Pierīgas novadu iedzīvotājus aicina pēc svētkiem eglītes neizmest sadzīves atkritumos

  • Publicēts Vide

"Eco Baltia grupas" vides apsaimniekošanas uzņēmumi – SIA "Eco Baltia vide", Siguldas pilsētas SIA "Jumis" un SIA "Eko Kurzeme" – aicina iedzīvotājus Ziemassvētku eglītes pēc svētkiem neizmest sadzīves atkritumu konteineros, bet atbrīvoties no tām videi draudzīgākos veidos. Uzņēmumi saviem klientiem no 28.decembra nodrošina vairākas iespējas nodot nozaļojušās svētku eglītes, lai tās ilgstoši neatrastos pilsētvidē, kā arī lai novērstu to noglabāšanu atkritumu poligonos.

Lasīt vairāk...

Ziemassvētku brīvdienās Pierīgā dedzis šķūnis, kūpinātava, pirts, automašīna un adventes vainags

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Ziemassvētku brīvdienās no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju 20 izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies piektdien no rīta Sējas novadā, kur 300 kvadrātmetru platībā dega šķūnis. Dzēšanas darbos piedaloties Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvjiem, četru stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.