Menu
 

Svētdiena, 06 Decembris 2020

Stopiņu novada bagātā vēsture un unikālā kultūrainava

Teiksmaina, sena un bagāta vēsture. Unikāla un īpaša kultūrainava. Ziedu nolikšana, svecīšu aizdegšana un klusa aizlūgšana. Šie ir vien pāris vārdu, ar kuriem var aprakstīt šo novadu. Rakstu sērija “Piemiņas un rituālu vietas Pierīgas pilsētās” ir devusies uz Stopiņu novadu. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar Stopiņu novada sabiedrisko attiecību speciālisti Inesi Skrastiņu, lai sīkāk uzzinātu par dažām no pilsētā aplūkojamajām kultūrvēsturiskajām un piemiņas vietām.

Lasīt vairāk...

Septiņi ieteikumi drošai braukšanai ziemā

Gada aukstākajā un tumšākajā laikā ikvienam satiksmes dalībniekam jāpievērš īpaša uzmanība ceļu satiksmes drošībai. No 1. decembra transportlīdzekļiem jābūt obligāti aprīkotiem ar ziemas riepām, taču jāņem vērā arī citi aspekti, kas autovadītājus var pasargāt no bīstamiem gadījumiem uz ceļa.

Lasīt vairāk...

Vai protat uzveikt gremošanas kaprīzes?

Gremošanas sistēma zināmā mērā ir kā primadonna – reizēm arī kaprīza! –, kurai organismā ir viena no galvenajām lomām, lai mēs justos labi. Gremošanas sistēma pareizi darbojas tad, ja sālsskābes un gremošanas enzīmu līmenis tajā ir līdzsvarots, spēj nodrošināt veiksmīgu vielmaiņu – gan uzturvielu asimilāciju, gan liekā izvadīšanu no organisma.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.