Menu
 

Otrdiena, 18 Augusts 2020

Speciālists: 18.augustā novērota viena no augstākajām elektroenerģijas cenām vasaras sezonā; cena turpina augt

Līdz šim 2020.gads aizvadīts ar zemām elektroenerģijas cenām, taču augusta sākumā šajā tendencē novērojamas izmaiņas. Vismaz daļēji līdz šim pieredzētais zemais cenu līmenis skaidrojams ar labvēlīgajiem laikapstākļiem elektroenerģijas ražošanai, taču augustā pieredzētie sausie bezvēja laikapstākļi ir veicinājuši šovasar pastāvīgāko elektroenerģijas cenas kāpumu.

Lasīt vairāk...

FM: Šogad Latvijas IKP varētu samazināties par 7%, bet Covid-19 "otrā viļņa" gadījumā – par 9%

Šogad Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) varētu samazināties par 7%, bet Covid-19 "otrā viļņa" gadījumā – par 9%, teikts otrdien valdībā izskatītajā Finanšu ministrijas (FM) izstrādātajā makroekonomikas attīstības scenārijā. Minētais makroekonomikas attīstības scenārijs būs par pamatu valsts budžetam 2021.gadam un vidēja termiņa budžeta ietvaram 2021.–2023.gadam.

Lasīt vairāk...

Siguldā noslēdzies Latvijas orientēšanās kausa posms vidējā un garajā distancē

  • Publicēts Sports

Brīvdienās aizvadīts ceturtais un piektais Latvijas kausa posms orientēšanās sportā “Siguldas kauss 2020” šoreiz vidējā un garajā distancē. Uz starta visās vecuma grupās kopā stājās vairāk nekā 700 dalībnieku, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits šajās sacensībās. Ceturtajā posmā uzvaras guva Ieva Rukšāne un Edgars Bertuks, savukārt piektajā posmā un kopvērtējumā čempiona titulu starp vīriem izcīnīja Ilgvars Caune, bet dāmu elitē pozīcijas saglabāja Ieva Rukšāne, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...

Speciālistes ieteikumi, kā sagatavot dārza augsni rudenim

Raža novākta un puķes nozied? Tas nebūt nenozīmē, ka par dārzu var aizmirst līdz nākamajam gadam. Kaut arī lielākie stādīšanas darbi dārzā veicami pavasarī, augsne jāsagatavo ziemas sezonai. Mēslošana vasaras izskaņā bagātinās augsni, lai pavasarī uzreiz varētu ķerties pie stādīšanas. Kas dārza labā paveicams vasaras izskaņā un kādu rudens mēslojumu izvēlēties, stāsta “K Senukai” iepirkšanās centra “Ozols” augu speciāliste Līna Spure.

Lasīt vairāk...

Ingus Ulmanis: Ne mirkli nenožēloju, ka pārcēlāmies uz Ādažiem!

Dzīvot vietā, kuru tu redzi augam un attīstāmies, kur tava ģimene jūtas laimīga un cilvēki ir mierīgāki. Tāda vieta eksistē, un tādā vietā ar savu ģimeni dzīvo latviešu mūziķis Ingus Ulmanis. Stāstu sērija "Ievērojami cilvēki Pierīgas pilsētās" devās apciemot mūziķi viņa mājās Baltezerā Ādažu novadā, lai uzzinātu, kādas pārmaiņas ir piedzīvojusi pilsēta un pats Ingus.

Lasīt vairāk...

Aicina pieteikt kultūras norises digitālai fiksēšanai projektā "Kultūras mantojuma satura digitalizācija"

Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) aicina pasākumu rīkotājus – valsts un pašvaldību kultūras organizācijas, kā arī neatkarīgos producentus – pieteikt izrādes, koncertus un tradicionālās kultūras norises ieskaņošanai audiovizuālā formā jeb digitālai fiksēšanai, kas tiks veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu īstenotā projekta "Kultūras mantojuma satura digitalizācija" (1. un 2. kārta) ietvaros.

Lasīt vairāk...

Kā bērnam iemācīt rīkoties pašam ar savu naudu?

Kad bērniem sākt mācīt rīkoties ar naudu? Kad ir īstais laiks kabatas naudai, vai tiešām bērnam vajag savu norēķinu karti? Kā iemācīties sakrāt un saprast, ka iztērētie līdzekļi nākamajā dienā neuzradīsies atkal paši no sevis? Padomos un arī personīgajā pieredzē par kabatas naudas piešķiršanu savam desmitgadīgajam dēlam dalās Jolanta Jērāne, “Citadeles” meitas uzņēmuma “CBL Life” valdes priekšsēdētāja.

Lasīt vairāk...

Saeima aicina rīkot atkārtotas Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas

Saeima otrdien, 18.augustā, pieņēma paziņojumu par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, aicinot tās atkārtoti noturēt saskaņā ar starptautiski atzītiem standartiem, kā arī nodrošinot opozīcijai vienlīdzīgu piekļuvi visiem valdības kontrolētajiem plašsaziņas līdzekļiem un ļaujot tai piedalīties vēlēšanās uz vienlīdzīgiem noteikumiem, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.