Menu
 

Ceturtdiena, 19 Augusts 2021

Krievija grasās liegt ieceļot "rusofobiem"

Krievijas parlamentā ir sagatavots likumprojekts, kas cita starpā paredz liegt valstī iebraukt cilvēkiem, kuri izplata "apzināti melīgas ziņas" par PSRS darbību Otrā pasaules kara laikā, žurnālistiem ceturtdien pavēstīja Valsts domes informācijas politikas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Hinšteins, norādot, ka "rusofobiem" durvīm uz Krieviju jābūt cieši slēgtām. "Likumprojektā paredzēts aizliegt iebraukt Krievijā ārzemniekiem un personām bez pilsonības, vadoties pēc vairākiem kritērijiem," sacīja deputāts.

Lasīt vairāk...

10 vērtīgākās Latvijas dabas veltes, ko iekļaut vasaras ēdienkartē

Latvijas klimats ir piemērots uzturvielām bagātu dārzeņu, sakņaugu, garšaugu, augļu un ogu audzēšanai, tāpēc vasaras izskaņā ikviens var pagūt uzņemt vitamīnus, ēdot vērtīgos produktus svaigus vai savācot un sasaldējot tos ziemas sezonai. “Apotheka” sertificētā farmaceite Ilona Sinkeviča un ārste uzturzinātniece, fitnesa trenere Laila Siliņa stāsta par desmit vitamīniem un minerālvielām bagātākajiem vasaras produktiem.

Lasīt vairāk...

"Black Duck Invest": Paziņojumi par "Olainfarm" obligātā akciju atpirkuma noslēgšanos ir tirgus maldināšana

 "Repharm" grupas mātesuzņēmuma AS "AB City" izplatītais paziņojums, ka zāļu ražotājas AS "Olainfarm" obligātais akciju atpirkums ir noslēdzies, ir klaja akciju tirgus maldināšana vai arī ir notikuši prettiesiski obligātā atpirkuma darījumi, uzskata Čehijas uzņēmuma "Black Duck Invest" pārstāvis Vojtehs Kačena. Kā ziņots, "Black Duck Invest" apgalvo, ka kļuvis par SIA "Olmafarm" piederošo 42,5% "Olainfarm" akciju īpašnieku.

Lasīt vairāk...

Māris Zanders. Kas bijis – bijis? Nē

Pirms trīsdesmit gadiem 19.–21. augustā notika t.s. augusta pučs, kura neveiksme lielā mērā bija izšķiroša Latvijas ceļā uz valstiskās neatkarības atgūšanu. Vēl citas sekas apvērsuma neveiksmei – PSRS juridisks sabrukums pēc PSRS Augstākās padomes uz karstām pēdām izveidotās Republiku padomes deklarācijas 1991. gada 6. septembrī par PSRS pastāvēšanas pārtraukšanu. 8. decembrī sekoja t.s. Belovežas gāršas apspriede, kas šo finālu pastiprināja.

Lasīt vairāk...

Bijušajiem "Krājbankas" vadītājiem Antonovam un Priedītim piespriež cietumsodu un konfiscē mantu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa krimināllietā par piesavināšanos lielā apmērā atzinusi par vainīgiem bijušo AS "Latvijas Krājbankas" prezidentu Ivaru Priedīti un bankas līdzīpašnieku Vladimiru Antonovu, sodot viņus ar brīvības atņemšanu un mantas konfiskāciju, aģentūru LETA informēja Tiesu administrācijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.